Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας: «Νύχτες Πρεμιέρας»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», η μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση της πόλης, επιστρέφει για 24η χρονιά στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού της, από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Για ακόμη μία χρονιά, οι «Νύχτες Πρεμιέρας» ετοιμάζονται να μεταμορφώσουν το κέντρο της Αθήνας σε μία δεκαήμερη κινηματογραφική γιορτή, με τις πιο συζητημένες πρεμιέρες της χρονιάς, μοναδικά αφιερώματα, πολυαναμενόμενα μουσικά φιλμ, την καλύτερη σοδειά των ετήσιων ντοκιμαντέρ, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως masterclass, συναυλίες, πάρτι, ειδικές προβολές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Υπό την εποπτεία του καλλιτεχνικού διευθυντή, Λουκά Κατσίκα και μίας δραστήριας και νεανικής ομάδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα παρουσιάσει, στην 24η διοργάνωσή του, περισσότερες από 100 νέες ταινίες μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα και προσεκτικά επιλεγμένες ελληνικές μικρού μήκους δημιουργίες.

Την αφίσα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας επιμελήθηκε ο γραφίστας-εικονογράφος Βασίλης Μέξης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις του, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στις ιστοσελίδες: www.cinemagazine.gr και www.aiff.gr.