Μουντιάλ 2018 : Η Γαλλία παγκόσμια πρωταθλήτρια!

Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους οι τρικολόρ στέφτηκαν πρωταθλητές κόσμου στο ποδόσφαιρο, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό.

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι Γάλλοι είχαν την τύχη με το μέρος τους, ότι οι Κροάτες φάνηκαν και κάπως κουρασμένοι από τις συνεχόμενες προηγούμενες παρατάσεις, ένα είναι όμως σίγουρο!

Ο Ντεσάμπ παρουσίασε σε αυτό το Μουντιάλ ένα πολύ ωραίο σύνολο από ταλαντούχα νέα παιδιά που είχαν πάντα πειθαρχία στο παιχνίδι τους και έπαιρναν το αποτέλεσμα που ήθελαν. Ναι το άξιζε η Γαλλία!

4-2 στον τελικό η Γαλλία με ένα παιχνίδι που τα είχε όλα: αυτογκόλ, κρίσιμο σφύριγμα πέναλτι μετά από τη συμβουλή του VAR, γκάφες από τους τερματοφύλακες.

Το 1-0 έγινε με το αυτογκόλ του Μάτζουκιτς μετά από σέντρα του Γκριζμάν σε κερδισμένο φάουλ των Γάλλων.

Η ισοφάριση ήρθε με πολύ ωραία ενέργεια του Πέρισιτς που με δυνατό αριστερό σουτ σκόραρε για τους Κροάτες.

Στο 38ο λεπτό έγινε και η φάση που για πολλούς έκρινε τον αγώνα, σφυρίχτηκε πέναλτι σε χέρι που έκανε ο Πέρισιτς. Ο διαιτητής δεν ήταν σίγουρος, συμβουλεύτηκε το var και το έδωσε, ο Γκριζμάν έκανε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος οι Κροάτες προσπάθησαν να μπουν δυνατά αλλά ήταν εμφανή και τα σημάδια της κούρασής τους. Όποιες ελπίδες είχαν για ισοφάριση σβήστικαν με τα δύο γκολ των Γάλλων στο 59ο λεπτό με τον Πογκμπά και στο 650 με τον Μπαμπέ.

Οι Κροάτες δεν μπόρεσαν ποτέ ν΄αντιδράσουν, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν το 4-2 με τον Μάτζουκιτς.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Καντέ (55΄ Ενζονζί), Πογκμπά, Ματουϊντί (73΄ Τολισό), Μπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού (81΄ Φεκίρ).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (82΄ ΠΙάτσα), Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ρέμπιτς (71΄ Κράμαριτς), Πέρισιτς, Μάντζουκιτς.