Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα ΜΒΑ του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 1993-94 και είναι σχεδιασμένο ειδικά για όσους ενδιαφέρονται για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών και αναγνωρίζουν την ανάγκη για σύγχρονη διοικητική πρακτική και ανάπτυξη διοικητικών και ηγετικών ικανοτήτων.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμά μας είναι οι απόφοιτοί μας να αποτελέσουν τη νέα γενιά στελεχών – ηγετών, οι οποίοι θα:

  1. Έχουν αποκτήσει γνώσεις και ικανότητες για το διοικεί και ιδιαίτερα για να λαμβάνουν αποφάσεις και να αντιμετωπίζουν αλλαγές στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον των σύγχρονων επιχειρήσεων.
  2. Έχουν διαμορφώσει ηγετική προσωπικότητα.
  3. Έχουν αναπτύξει στρατηγικό τρόπο σκέψης και πνεύμα ομαδικότητας.
  4. Έχουν ζήσει μια μαθησιακή εμπειρία σ΄ένα αλληλεπιδραστικό περιβάλλον με καθηγητές, στελέχη επιχειρήσεων και συμφοιτητές.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα διαρκεί 3 εξάμηνα πλήρους φοίτησης και προσφέρει τρείς κατευθύνσεις: Γενική, Χρηματοοικονομική-Λογιστική, Μάρκετινγκ.

Για την απόκτηση του πτυχίου απαιτούνται 16 μαθήματα από ένα σύνολο υποχρεωτικών μαθημάτων επιλογής, καθώς και διπλωματική εργασία. Το πρόγραμμα ΜΒΑ βασίζεται σε κατάλληλες μεθόδους διδασκαλίας (μελέτες περιπτώσεων, ομάδες μελέτης-εργασίας, επισκέψεις σε επιχειρήσεις, διαλέξεις διακεκριμένων ομιλητών, συνέδρια, εκπαιδευτικά ταξίδια,κ.α.), σε διδάσκοντες με διεθνή παρουσία και διοικητική εμπειρία και σε αυστηρή/απαιτητική διάρθρωση σπουδών.

Το πρόγραμμα δέχεται μικρό αριθμό φοιτητών, ο οποίος βοηθά στην ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών και προάγει την νοοτροπία του σκέπτεσθαι και πράττειν από κοινού.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Βασικά κριτήρια για την εισαγωγή στο πρόγραμμα ΜΒΑ είναι:

  • Πρώτο πτυχίο (Γνωστικό αντικείμενο και βαθμός)
  • Πιστοποιημένη γνώση αγγλικής γλώσσας
  • Συνέντευξη επιλογής

ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ/ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα τέλη φοίτησης είναι  2300 Ευρώ, ανά εξάμηνο

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 35 του Ν. 4485/17 σε συνδυασμό με την εκάστοτε Υπουργική Απόφαση, δικαιούται απαλλαγή τελών φοίτησης, κατόπιν αιτήσεως τους.

Με απόφαση των αρμοδίων οργάνων του ΠΜΣ, δύναται να χορηγούνται υποτροφίες αριστείας, με ακαδημαϊκά κριτήρια

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Μέχρι 14/9/2018. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Σχετικές πληροφορίες στον Κανονισμό του ΜΒΑ, στην ιστοσελίδα  http:www.mbaunipi.gr