Φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Ηράκλειο Κρήτης

Το δεύτερο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής οργανώνει φέτος, στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης, σε συνεργασία με το δήμο Ηρακλείου.

Στόχο έχει την γνωριμία και ενημέρωση του κοινού, στην εκπαιδευτική ρομποτική, στις νέες τεχνολογίες και στις θετικές επιστήμες.

Καθ όλη την διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από ειδικούς και καθηγητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και διαγωνισμών ρομποτικής.

Ανάμεσά τους ο Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Θανάσης Κακαρούντας, επίκουρος καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο, ο Σαράντος Ψυχάρης, καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ και πρόεδρος της Ελληνικής Εκπαιδευτικής Εταιρείας STEM, ο Θεόδωρος Καρούνος, ερευνητής στο ΕΜΠ, ο Σπυρίδων Παναγιωτάκης, επίκουρος καθηγητής Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης, ο Σταμάτης Παπαδάκης, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του 5ου ΓΕΛ και άλλοι.

Θα υπάρχουν εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, παρουσιάσεις και επιδείξεις μαθητικών διαγωνισμών, σεμινάρια με δυνατότητα απόκτησης βεβαίωσης παρακολούθησης, εκθέσεις και επιδείξεις στον περιβάλλοντα χώρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η συμμετοχή δωρεάν.