80 Χρόνια Μάνος Λοΐζος

Στο πλαίσιο της συναυλίας θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα η συμφωνική σουίτα Loizos Recomposed του Αντώνη Σουσάμογλου βασισμένη σε μουσικά θέματα του τιμώμενου συνθέτη. 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά με μία πρωτότυπη μουσική συνάντηση τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννησή του. Η Κ.Ο.Θ. συναντά στη σκηνή του ΗΡΩΔΕΙΟΥ την κορυφαία ερμηνεύτρια και συνεργάτη του Λοΐζου, Δήμητρα Γαλάνη, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, τον Φοίβο Δεληβοριά, και μία από τις πλέον ξεχωριστές λαϊκές φωνές της χώρας μας, τη Γιώτα Νέγκα, που ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού σε συμφωνικές διασκευές, αναζητώντας εκλεκτικές συγγένειες με κλασικούς συνθέτες, μέσα από νέες, ανατρεπτικές, ενορχηστρώσεις. Το έργο του, άλλοτε αιχμηρό και πολιτικό, άλλοτε ερωτικό και νοσταλγικό, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο στη συλλογική μας μνήμη, ένας από τους τελευταίους μεγάλους συνθέτες που όρισαν τον κανόνα του ελληνικού τραγουδιού. Παράλληλα η Κ.Ο.Θ. θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Αθήνα τη συμφωνική σουίτα Loizos Recomposed του Αντώνη Σουσάμογλου, βασισμένη σε μουσικά θέματα του τιμώμενου συνθέτη. Διευθύνει ο, Μίλτος Λογιάδης.

Μερικά από τα πλέον αγαπημένα τραγούδια όλων των Ελλήνων, όπως: Ο Δρόμος, Το Ακορντεόν, Αχ Χελιδόνι μου, Τρίτος Παγκόσμιος, Όλα σε θυμίζουν, Σ’ ακολουθώ, Σεβάχ ο Θαλασσινός, Πρώτη Μαΐου και πολλά ακόμη, επινοούνται εκ νέου και προσφέρονται με μία φρέσκια ματιά δίνοντας μία καινούρια πνοή στο έργο του σπουδαίου μας συνθέτη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: ΜΙΛΤΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018