32οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Ζωγράφου

Για 32η συνεχή χρονιά, η πόλη του Ζωγράφου φιλοξενεί μία μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο θέατρο, την έμπνευση, το όραμα και τη χαρά της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, φέτος, ανοίγουν αυλαία στις 5 Σεπτεμβρίου και τελειώνουν στις 24 Σεπτεμβρίου. Το «τρίτο κουδούνι», θα «χτυπάει» κάθε βράδυ στις 21:00, στο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης μας, που διοργανώνεται από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού, και έχει στόχο να προσφέρει βήμα έκφρασης στους «εραστές» της τέχνης που επιμένουν να αναζητούν δημιουργική διέξοδο στον πολιτισμό.

Για μία ακόμα χρονιά, θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα συναντηθούν για να παρουσιάσουν το έργο τους, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες – προβληματισμούς τους και να μεταφέρουν στο κοινό, το πάθος τους για τη δημιουργία και την τέχνη του θεάτρου.

Στη διάρκεια του φετινού θεσμού, εκτός από το διαγωνιστικό μέρος το οποίο θα διαρκέσει από τις 8 ως τις 16 Σεπτεμβρίου και στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι ερασιτεχνικές ομάδες που επιλέχθηκαν από την προκριματική επιτροπή, θα παρουσιαστούν επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις αλλά και συναυλίες. Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα και συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής Θοδωρή Οικονόμου σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Παυλίδης trio live, μας θυμίζει αγαπημένα τραγούδια από τη μουσική πορεία του. Στις 7 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν, ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος δίνοντας έμφαση στο γέλιο και την κωμωδία σε ένα απολαυστικό μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Με Την Όπισθεν» Στις 17 Σεπτεμβρίου, βραδιά της απονομής των βραβείων, θα απολαύσουμε το ιταλικό εκκεντρικό κωμικό ντουέτο Lucchettino, με την παράσταση «Μάγοι για μία μόνο νύχτα». Τέλος από τις 20 έως 23 Σεπτεμβρίου η ομάδα του θεατρικού Εργαστηρίου ΝΠΔΔ Δήμου Ζωγράφου θα παρουσιάσει τη δική της παράσταση με το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.

Στο πλαίσιο των 32ων Θεατρικών Αγώνων θα διεξαχθούν από καταξιωμένους δασκάλους δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια κεντρικός άξονας των οποίων είναι το Γέλιο και η Κωμωδία. Από τον Αριστοφάνη μέχρι τον Σαίξπηρ, και από τους κλόουν της commedia dell’arte μέχρι τον Ροΐδη και τη σημερινή κωμωδία. Γιατί, όπως συνηθίζεται να λέγεται, “ η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε”. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στους υπέροχους χώρους του Μουσείου «Μαρίκα Κοτοπούλη», της Βίλας Ζωγράφου και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα Ζωγράφου, ημερίδα – συνάντηση ερασιτεχνικών ομάδων με θέμα «Ανιχνεύοντας τα όρια του Ερασιτεχνικού Θεάτρου», στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσης αλλά και καταγραφής του σημερινού γίγνεσθαι στο χώρο της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας.

Τέλος, στις 24/9, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 70 χρόνων του Δήμου Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Πρωταγωνιστές και δημιουργοί της πόλης μας», αφιέρωμα σε ηθοποιούς που γεννήθηκαν ή έζησαν στου Ζωγράφου.

Σας περιμένουμε όλους στην φθινοπωρινή γιορτή πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ζωγράφου και για όσους τα έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της προκριματικής και κριτικής επιτροπής για την συμβολή και την υποστήριξη τους στην επιτυχή διοργάνωση των 32οιΠανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων.

Περισσότερα εδώ