Αρχική / Εκπαίδευση / Φάκελος σπουδές: Ποιοι συμφοιτητές σου θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου στο πανεπιστήμιο;

Φάκελος σπουδές: Ποιοι συμφοιτητές σου θα κάνουν πιο εύκολη τη ζωή σου στο πανεπιστήμιο;

Είμαι σίγουρη πως ξέρεις και συ, ότι στις μέρες μας κάποια πράγματα γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα, αν έχεις τους κατάλληλους γνωστούς να σε βοηθήσουν, έστω και λίγο. Τώρα λοιπόν που έχεις μπροστά σου, τουλάχιστον 4 χρόνια για σπουδές, δεν θα ήταν καλύτερα για σένα, αν κάποιοι συμφοιτητές σου, που θα γίνουν λογικά και φίλοι σου, σε βοήθαγαν και έκαναν πιο εύκολη τη ζωή σου στο πανεπιστήμιο;

Και όταν μιλάω για «εύκολη» ζωή, δεν αναφέρομαι μόνο σε ότι αφορά τις σημειώσεις και τις εξεταστικές, αλλά την γενικότερη φοιτητική ζωή, που αν την ζήσεις στο έπακρο θα την θυμάσαι για πάντα.

Ποιοι λοιπόν είναι αυτοί, οι τύποι συμφοιτητών που καλό θα είναι να γνωρίσεις;

Ο συνετός φοιτητής

Μπορεί να μην είναι ο φοιτητής που ντε και καλά με μια φορά που θα πηγαίνει στην εξεταστική ενός μαθήματος, θα ξεμπερδεύει με αυτό ή εκείνος που θα έχει τις καλύτερες σημειώσεις.  Απλά ένας συνετός φοιτητής που έχει μια καλή παρουσία στα μαθήματα και δεν είναι με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι, θα κάνει καλό και σε σένα, αφού μπορεί να σε παρακινήσει και να ασχολείσαι και συ περισσότερο με τη σχολή.

Ο κοινωνικός φοιτητής

Συνήθως είναι εκείνο το άτομο που τον ξέρουν όλοι στη σχολή, είναι γνωστός και στα social media, ασχολείται με τα κοινωνικά θέματα της σχολής αλλά έχει άποψη και για τα πολιτικά, χαιρετάει τους καθηγητές και γενικά όλοι έχουν έναν καλό λόγο για αυτόν. Θα σε σώσει πολλές φορές όταν θα νιώθεις ότι πελαγώνεις με κάποιο θέμα του πανεπιστημίου.

Ο δραστήριος φοιτητής

Μοιάζει πολύ με τον προηγούμενο τύπο, μόνο που έχοντας στην παρέα σου ένα δραστήριο άτομο δεν θα πλήξεις λογικά ποτέ. Θα κανονίζετε για καφέ, για βόλτες, για ταξίδια, και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Αρθρογράφος: Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!
Δείτε όλους τους αρθρογράφους

Δείτε επίσης

«Ημέρες Καριέρας για Νέους Ερευνητές 2018» από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

«ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ-2018» (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) Το Εθνικό ...

Δωρεάν μαθήματα σε ταχύρυθμα τμήματα Υπολογιστών και Αγγλικών

Ο 2ος κύκλος δωρεάν μαθημάτων ξεκίνησε! Δήλωσε τώρα συμμετοχή στα νέα ταχύρυθμα τμήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Αγγλικών ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *