Καλοκαίρι τέλος! Πως να την παλέψετε τον Σεπτέμβρη

Έχοντας φτάσει στα μέσα του Σεπτέμβρη, είναι εύκολα κατανοητό πως το καλοκαίρι μας έχει αφήσει! Το 40φεύγα Αυγούστου και οι φωτογραφίες με παραλίες και νησιά ανήκουν σε μια άλλη εποχή (Συγκεκριμένα στο Καλοκαίρι). Τόσο κοντινή μα και τόσο μακρινή.

Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να πέφτουν και να πιάνουν νούμερα που διαχειρίζονται εύκολα, τα σχολεία έχουν ανοίξει, οι εξεταστικές καλούν κρατούν, οι δραστηριότητες έχουν ξεκινήσει και οι μισοί από εσάς έχετε κάνει ήδη εγγραφή σε κάποιο γυμναστήριο.

Παραδέχομαι πως είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την επιστροφή στις υποχρεώσεις μας, αλλά θα συνηθίσουμε. Ο μήνας προσαρμογής, είναι ακριβώς αυτό. Προσαρμογή. Το «χαλαράαααα» και η ξεγνοιασιά παίρνουν αγκαλιά την ξεκούραση και μετακομίζουν στα σαββατοκύριακα. Η εβδομάδα όσο βασανιστική και αν είναι, θα περάσει. Το θέμα είναι να μπορούμε να διαχειριστούμε ακόμα και τις μέρες που φαινομενικά μοιάζουν βουνό. Πως γίνεται αυτό; Ας εξετάσουμε μερικούς τρόπους.

  1. Οργανωθείτε. Φτιάξτε ένα μίνι πρόγραμμα και κατηγοριοποιήστε τις υποχρεώσεις σας ανά μέρα ή ανά σπουδαιότητα.
  2. Προσπαθήστε να εξετάζετε ένα πρόβλημα τη φορά. Εναλλακτικά, αν τα έχετε όλα στο μυαλό σας, θα πελαγώσετε και δεν θα καταφέρετε και πολλά.
  3. Αφιερώστε ένα μικρό μέρος κάθε μέρας στον εαυτό σας για να χαλαρώσετε.
  4. Μοιραστείτε με τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε ότι σας απασχολεί. Μια γνώμη εξωτερικού παρατηρητή μπορεί να σας βοηθήσει.
  5. Ξεκινήστε κάποιο χόμπι. Για άλλους είναι γυμναστήριο, για κάποιους άλλους ένα μπασκετάκι, ενώ δεκτά είναι και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Με τα χόμπι ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και κάνουμε κάτι που πραγματικά γουστάρουμε.
  6. Ξεφέγευτε τα σαββατοκύριακα και γεμίστε τις μπαταρίες σας. Ο καιρός αυτήν την εποχή είναι ιδανικός για εξορμήσεις εκτός πόλης.
  7. Ο Σεπτέμβριος είναι γεμάτος δρώμενα σε πολλές περιοχές της πόλης. Ενημερωθείτε και αξιοποιήστε τα βράδια σας.

Ο μήνας αυτός σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα. Κάντε τον να αξίζει. https://www.youtube.com/watch?v=i36pcbkhxL4