Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA)

Από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνεται ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ», το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Τμημάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ.

Στο ΠΜΣ, επιπλέον του αριθμού των εισακτέων μπορεί να εγγραφεί μετά από αίτησή του, ως υπεράριθμος, ένα (1) μέλος των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. που υπηρετούν στο Α.Π.Θ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 παρ. 8 του νόμου Ν. 4485/2017, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις.

Για την απόκτηση του ΜΔΕ απαιτούνται τρία (3) διδακτικά εξάμηνα.

Προβλέπονται τέλη φοίτησης για την κάλυψη των αναγκών του προγράμματος, ύψους χιλίων τετρακοσίων πενήντα Ευρώ (1.450) ανά εξάμηνο για κάθε εξάμηνο.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα και τυχόν πρόσθετα δικαιολογητικά, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Περίπτερο 1, ΔΕΘ, Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00-21:00.

Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, παρακαλούμε να αποσταλούν στην ακόλουθη διεύθυνση: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Κτίριο ΝΟΠΕ, Πανεπιστημιούπολη, γραφείο 204, 2ος όροφος, 54124 Θεσσαλονίκη με την ένδειξη για Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΜΒΑ.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από 21/09/2018 έως 05/10/2018.

Μπορούν να υποβάλουν αίτηση και όσοι προβλέπεται να πάρουν πτυχίο ως την ημερομηνία εγγραφής στο ΠΜΣ.

Οι συνεντεύξεις προγραμματίζονται για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση (προσπελάσιμη στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού)
  2. Βιογραφικό σημείωμα
  3. Φωτοαντίγραφο του αντίγραφου πτυχίου ή διπλώματος, (με βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το ΔΟΑΤΑΠ εφόσον πρόκειται για τίτλο της αλλοδαπής)
  4. Βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας πτυχίων
  5. Δύο (2) συστατικές επιστολές (υποχρεωτικά)
  6. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών
  7. Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας (εφόσον υπάρχουν)
  8. Επιστημονικές δημοσιεύσεις, διακρίσεις (εφόσον υπάρχουν)
  9. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  10. Δύο (2) φωτογραφίες

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (Αν υπάρχουν)

  1. GMAT
  2. Φωτοτυπία βεβαίωσης υποτροφίας από το φορέα λήψης αυτής
  3. Φωτοτυπίες αναγνωρισμένων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και επικυρωμένο πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας μεταπτυχιακών σπουδών
  4. Αποδεικτικά γνώσης πρόσθετων ξένων γλωσσών
  5. Αποδεικτικά ερευνητικών δραστηριοτήτων (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια)
  6. Άλλα προσόντα (επιμορφωτικά σεμινάρια, βραβεία, διακρίσεις, υποτροφίες κλπ.)

Κριτήρια αξιολόγησης

  • Ο γενικός βαθμός πτυχίου, το είδος του πτυχίου και η κατάταξη του υποψηφίου μεταξύ των συμφοιτητών του με συντελεστή βαρύτητας 40%
  • Η επιτυχία στην προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου με συντελεστή βαρύτητας 10%.
  • Η επαγγελματική εμπειρία με συντελεστή βαρύτητας 15%
  • Η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (με αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας) με συντελεστή βαρύτητας 15%
  • Στην κατηγορία άλλα προσόντα συνεκτιμώνται (η επίδοση στο GMAT, πρόσθετα πτυχία ή μεταπτυχιακοί τίτλοι του υποψηφίου, επιπλέον ξένες γλώσσες, καθώς και ενδεχόμενες δημοσιευμένες εργασίες) με συντελεστή βαρύτητας 20%.

Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από το Περίπτερο 1, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τηλ. 2310 991180, Δευτέρα – Παρασκευή: 16:00-21:00. email: mba@econ.auth.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: http://mba-auth.gr