Monday morning! Ξεκίνα δυναμικά την εβδομάδα σου

Λίγες ώρες πριν από μια ακόμη Δευτέρα, μια ακόμη βδομάδα και την ίδια (σχεδόν) ρουτίνα της καθημερινής μας ζωής.

Το σαββατοκύριακο θα τελειώσει πάλι, μαζί με το χουχούλιασμα κάτω από το πάπλωμα που πολλοί έχουμε κατεβάσει ήδη, αφού το όλο σκηνικό του καιρού με το κρύο, είναι το λιγότερο χειμωνιάτικο. Για να μην σε πάρει από κάτω όμως, αλλά για να ξεκινήσεις δυναμικά, με χαρά και ενέργεια από αύριο το πρωί, σου έχουμε εδώ μερικά tips!

1.Πήγαινε νωρίς για ύπνο απόψε, ακόμη κι αν έχεις συνηθίσει σε ξενύχτι τις δύο τελευταίες βραδιές. Ξάπλωσε στο κρεβάτι σου ακόμη κι αν δεν νυστάζεις και προσπάθησε να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς. Σε αυτό θα σε βοηθήσει το να μην έχεις κοντά σου το κινητό, αφού η ακτινοβολία του δεν βοηθά ιδιαίτερα τον ύπνο μας και αν δεν μπορείς καθόλου να σε πάρει ο ύπνος, βάλε λίγο τηλεόραση ή ακόμη καλύτερα διάβασε ένα βιβλίο.

2.Το πρωί όταν ξυπνήσεις, από τον ευχάριστο κατά τ’ άλλα ήχο του ξυπνητηριού σου, προσπάθησε να μην πατάς συνέχεια αναβολή και κοιμηθείς πάλι. Σήκω και πήγαινε να πλύνεις αμέσως το πρόσωπό σου με κρύο νερό και ένα γρήγορο ντουζάκι θα ήταν το ιδανικό. Θα νιώσεις και συ καλύτερα και πιο ωραία έτσι.

3.Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Έτσι έστω ένα μικρό αλλά θρεπτικό γεύμα το πρωί που ξυπνάς πριν πας στη δουλειά ή στη σχολή θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι για να τα βγάλεις πέρα όλη την μέρα. Δύο φέτες ψωμί με λίγο μέλι ή δημητριακά και ένα ποτήρι γάλα ή χυμός, μαζί με τον απαραίτητο φαντάζομαι καφέ σου, για να ανοίξει και το μάτι, είναι ότι πρέπει!

4.Τέλος προσπάθησε να μην αργήσεις να ετοιμαστείς και να φύγεις από το σπίτι, ώστε να αποφύγεις την πρωινή κίνηση και τυχόν αργοπορία. Ξεκίνα την μέρα σου με χαμόγελο και όχι με γκρίνια, και θα δεις πόσο καλά θα κυλήσει και η Δευτέρα και η βδομάδα γενικά!