Αρχική / Νεολαία / Πώς θα «σώσεις» την σχέση σου από τα social media! 

Πώς θα «σώσεις» την σχέση σου από τα social media! 

Ζούμε σε μια εποχή όπου το κινητό είναι προέκταση του χεριού μας. Θέλουμε οι περισσότεροι να κοινοποιούμε στιγμές της προσωπικής μας ζωής στο Facebook, να ανταλλάζουμε like και σχόλια με τους διαδικτυακούς μας φίλους και να ανεβάζουμε φωτογραφίες στο Instagram.

 

Όμως όλη αυτή η υπερβολική δημοσιότητα, η μανία των selfie, η πεποίθηση ότι αν έχουμε πολλούς φίλους στο Facebook, ότι αν έχουμε πολλές φωτογραφίες με φίλους, σχέσεις και ωραίες στιγμές, είμαστε πιο αρεστοί, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Γιατί σε υπερβολικό βαθμό, όλο αυτό μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, ειδικά για την ψυχολογία μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που «βλέπουν» τις ζωές των άλλων στα social media κι αν τους φαίνεται αρκετά πιο ωραία, πλούσια και γεμάτη από τη δική τους, αναπτύσσουν είτε αισθήματα ζήλιας, είτε νιώθουν μειονεκτικά με συνέπειες καταστροφικές κάποιες φορές. Οπότε καλό θα ήταν όλοι μας να πάψουμε να νοιαζόμαστε για το τι κάνουν οι άλλοι, ή για να το θέσω πιο σωστά, για την ζωή που προβάλλουν οι άλλοι και να ασχοληθούμε με μας, τον εαυτό μας και τους φίλους μας,

Να κοιτάξουμε ποια είναι τα δικά μας θέλω, τι μας ευχαριστεί πραγματικά σε μια σχέση και να μη θέλουμε ντε και καλά να την δείξουμε στο Facebook ή το Instagram, νομίζοντας πώς το αντίθετο σημαίνει ότι η ποιότητα ή η σοβαρότητα της σχέσης μας είναι σχεδόν μηδαμινή. Ούτε να επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον μας, που μπορεί κάποιος φίλος ή φίλη, να μας λέει, ότι για παράδειγμα αφού ο/η σύντροφός μας δεν αλλάζει την φωτογραφία προφίλ με μια κοινή μας φωτογραφία, κάτι ύποπτο κρύβει.

Το τι συμβαίνει σε ένα ζευγάρι, το γνωρίζουν μόνο οι δύο άνθρωποι που το αποτελούν και κανένας άλλος. Και για να διαρκέσει μια σχέση πρέπει να την προστατεύουμε από κάθε πιθανό παράγοντα που μπορεί να την αλλοιώσει. 

Αρθρογράφος: Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!
Δείτε όλους τους αρθρογράφους

Δείτε επίσης

Η φωτογραφία της Ηλιάνας Παπαγεωργίου που «έριξε» το Instagram!

H Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι πολύ δημοφιλής αυτή την περίοδο. Παρουσίασε και το Mad Walk πρόσφατα ...

Συγκατοίκηση δύο φίλων! Οδηγός επιβίωσης

Η συγκατοίκηση γενικά είναι κάτι το ωραίο για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Καταρχάς έχει μόνιμα ...

Διακοπές με το αγόρι σου και τους γονείς του!  Πώς θα την παλέψεις;

Κάποια στιγμή στην διάρκεια μιας καλής και σοβαρής σχέσης, έρχεται η ώρα που το αγόρι ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *