10 Tips για να έχεις υπέροχα μαλλιά! 

Ναι, ναι το ξέρω, εμείς οι γυναίκες έχουμε μόνιμο και καθημερινό θέμα με την εικόνα των μαλλιών μας. Η αλήθεια είναι ότι ένα ωραίο μαλλί, προσθέτει πολλούς πόντους στην συνολική εξωτερική μας εικόνα και σίγουρα και στην προσωπική μας αυτοπεποίθηση. 

Όμως υπάρχουν μέρες που τα μαλλιά μας δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, είτε λόγω καιρού ( π.χ. έχει πολύ υγρασία), είτε λόγω του ότι δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε ή να κάνουμε κάποιο ίσιωμα.

Για αυτούς τους λόγους και για να έχεις πάντα υπέροχα και υγιή μαλλιά σου έχουμε εδώ στο youthspot, 10 φοβερά tips! 

1. Μεταξωτή μαξιλαροθήκη 

Λογικά θα προτιμάς τα βαμβακερά υφάσματα για να κοιμάσαι, αλλά αν θες να ξυπνάς με ένα “φυσιολογικό” μαλλί και όχι με ένα ανακατωμένο, καιρός να αλλάξεις μαξιλαροθήκη. 

2. Μασαζάκι

Κατά την διάρκεια του λουσίματος κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σου. Και θα νιώσεις ωραία και θα κάνεις καλό στα μαλλάκια σου. 

3. Χτένα 

Μια ξύλινη φαρδιά χτένα είναι η ιδανική λύση για να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου και να μην σπάει η τρίχα. 

4. Προσοχή στις άκρες 

Το conditioner πρέπει να το βάζεις από τη μέση και κάτω στα μαλλιά σου και ειδικά στις άκρες, αφού αυτές ταλαιπωρούνται κυρίως. 

5. Λαστιχάκια 

Τα πιο καλά λαστιχάκια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τα μαλλιά σου είναι τα πιο μεγάλα και χοντρά, που δεν πιάνουν πάρα πολύ σφιχτά τις τρίχες των μαλλιών σου. 

6. Θέμα ύπνου 

Βασικό για την υγεία των μαλλιών σου είναι ούτε να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά, γιατί απορροφούν όλη την υγρασία του νερού, ούτε να κοιμάσαι με δεμένα τα μαλλιά. 

7. Όχι πολύ πιστολάκι 

Η θερμότητα από το πιστολάκι και ειδικά από το σίδερο για ίσιωμα ή για μπούκλες, μόνο κακό κάνουν, αφού προκαλούν ψαλίδα, όταν γίνεται συχνή χρήση τους. 

8. Μην τα βάφεις 

Γενικά πιστεύω ότι το φυσικό μας χρώμα στα μαλλιά είναι ωραίο και μας πηγαίνει. Οπότε σκέψου το καλά πριν τα βάψεις για πρώτη φορά. 

9. Λούσιμο 

Το λούσιμο εννοείται ότι είναι αναγκαίο για υγιή και όμορφα μαλλιά, με το κατάλληλο σαμπουάν βέβαια, αλλά σε καθημερινή βάση, φθείρει την τρίχα και προκαλεί λιπαρότητα.  Επίσης απέφυγε το ζεστό νερό. 

10. Κομμωτήριο

Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο μια φορά τον μήνα ή το δίμηνο για μια μικρή ανανέωση και για να καθαρίζεις τις άκρες και την ψαλίδα, είναι ένα δώρο που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου, για να συνεχίζουν να λάμπουν.