Φίλοι από το σχολείο! Πώς θα τους κρατήσεις και στην σχολή;

Οι άνθρωποι κατά την διάρκεια των χρόνων, αλλάζουμε συνήθειες, μέρη που ζούμε, δουλειές, παρέες μέχρι και μυαλά!

Μια αλλαγή αναμενόμενη και αναπόφευκτη είναι η μετάβαση από το λύκειο στο πανεπιστήμιο ή και σε κάποια άλλη σχολή.

Τι γίνεται όμως με τους φίλους και κολλητούς που έχουμε ήδη αποκτήσει στα μαθητικά μας χρόνια; Πώς θα καταφέρουμε να μην χαθούμε μαζί τους, ακόμη κι αν έχουμε περάσει σε άλλες πόλεις λόγω σχολής ή ακόμη κι αν κάποιοι αποφάσισαν να πάνε στο εξωτερικό;

Ιδού μερικές λύσεις για τη φιλία μας!

1. Κρατάμε επαφή με μηνύματα και τηλέφωνα.

Όσο κι αν έχουμε ενθουσιαστεί με τις σπουδές μας και τους νέους φίλους μας που είναι απολύτως φυσιολογικό, καλό είναι μια φορά τουλάχιστον τη βδομάδα να μιλάμε με μηνύματα, ειδικά με τα social media είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό, αλλά και στο τηλέφωνο μιας και από κει καταλαβαίνουμε καλύτερα κάποιον και είναι λίγο πιο άμεση η επικοινωνία.

2. Κανονίζουμε συνάντηση από κοντά

Ειδικά αν έχουμε περάσει στην ίδια πόλη, αυτό είναι αρκετά εύκολο να γίνει. Καθορίζουμε λοιπόν με βάση και τα μαθήματα μας μια κενή ώρα τη βδομάδα ή έστω το μήνα που να μας βολεύει όλους και πάμε για καφέ, για ποτό ή ότι άλλο μας ευχαριστεί.

3. Ταξιδάκι

Ένα ταξίδι σε πόλη που πέρασε κάποιος παλιός συμμαθητής ή ακόμη και στο εξωτερικό είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε και άλλα μέρη και πάνω από όλα τους φίλους μας. Άσε που συμφέρει και απο οικονομικής άποψης αφού θα μας φιλοξενήσει.

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Πώς θα “σώσεις” την σχέση σου από τα social media!

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης “Solo” στο Κύτταρο!