Οι τύποι που θα συναντήσεις στο μετρό!

Το μετρό είναι ένα μέσο μεταφοράς από τα πλέον δημοφιλή και με πάρα πολύ κόσμο που το χρησιμοποιεί εδώ στην Αθήνα. Ελπίζουμε βέβαια σύντομα και στην αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη!

Όσο αφορά όμως την πρωτεύουσα μας, ο κόσμος που θα συναντήσει κανείς μέσα σε ένα από τα πολλά βαγόνια του, είτε στο πιο παλιό μετρό, είτε στο πιο καινούριο, διαφέρει αρκετά.

Ας δούμε λοιπόν τι τύπους βλέπεις σε μια απλή διαδρομή!

Ο φοιτητής ή ο τύπος που του μοιάζει

Μπορεί να είναι γυναίκα, μπορεί και άντρας. Θα τον-την δεις με πολλά βιβλία στο χέρι ή σημειώσεις, με ακουστικά πολύ πιθανόν, γιατί έρχεται από κάπου μακριά για τη σχολή ή τη δουλεία του και μάλλον θα κρατάει και μια σχετικά ευρύχωρη τσάντα – σακίδιο.

Αυτός με τα ψώνια

Συναντώ αρκετά συχνά σε κάποιο μετρό, ανθρώπους που κουβαλάνε πολλές σακούλες με ψώνια μαζί τους. Μπορεί να είναι από καταστήματα με ρούχα κ.τ.λ.,μπορεί όμως να τύχει να δεις μέχρι και ψάρια ή άλλα τρόφιμα. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ, γιατί να πάρεις φαγητό, που έχει και τόσο διακριτική μυρωδιά από Ανθούπολη για να πας Ελληνικό;

Αυτός που μιλάει συνέχεια

Να θες τώρα εσύ την ησυχία σου, πρωί πρωί που πριν λίγο έχεις ξυπνήσει και πας σε μια δουλειά, ή αργά το απόγευμα που γυρνάς μεσ στην κούραση, και να έχεις τον άλλον πάνω από το κεφάλι σου, να μην βάζει γλώσσα μέσα!

Αυτός που κοιτάζει επίμονα

Δεν ξέρω αν είναι χειρότερη η βαβούρα από τις ομιλίες ή το να σε κοιτάζει εξονυχιστικά κάποιος. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και ιδιαίτερα γυναίκες που προσέχουν κάθε λεπτομέρεια επάνω σου και έχουν και ανάλογο ξινό ύφος, όταν δεν τους αρέσει κάτι σε σένα. Λίγη διακριτικότητα δεν βλάπτει.

Οι μη ευγενικοί

Σε αυτή την κατηγορία επιβατών συγκαταλέγονται πολλοί και διαφορετικοί τύποι. Σίγουρα πρέπει να αναφέρουμε αυτούς που σπρώχνουν για να μπουν στο μετρό πριν καλά καλά εκείνο σταματήσει στην αποβάθρα, αλλά και εκείνους που ενώ σε βλέπουν ότι ετοιμάζεσαι να κατέβεις στην επόμενη στάση, κάθονται μπροστά στην πόρτα και δεν κουνιούνται, ούτε όταν σταματήσει το μετρό.

Μάλιστα αν τους πεις και τίποτα ή τους σπρώξεις λίγο ενώ προσπαθείς όσο μπορείς να κατέβεις στην στάση σου θα σε βρίσουν. Τέλος στους ενοχλητικούς ανήκουν κι αυτοί που ενώ έχει χορό το βαγόνι δεν μετακινούνται καθόλου προς τα μέσα.