Η Κυρία με το Σκυλάκι & Καστάνκα του Άντον Τσέχωφ

Η Κυρία με το Σκυλάκι & Καστάνκα
του Άντον Τσέχωφ 
Σειρά: Παραβάσεις – Θεατρικό Αναλόγιο
στο Κέντρο Πολιτισμου Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΦΑΡΟΣ
Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Με τη νέα σεζόν οι Παραβάσεις, η σειρά θεατρικού αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιστρέφουν στον Φάρο, αυτή τη φορά υπό τη σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου και με θέμα τη μικρή λογοτεχνική φόρμα, δηλαδή τα διηγήματα, σημαντικών Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Ο Φάρος θα μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο λογοτεχνικό σαλόνι και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει γνωστούς ηθοποιούς να μοιράζονται μαζί του διηγήματα μεγάλων συγγραφέων, από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε μέχρι τον Γιώργο Ιωάννου. Έξι κυριακάτικα απογεύματα αφιερωμένα σε ισάριθμους μάστορες της γραφής που λάτρεψαν τη «μικρή φόρμα», έξι δραματοποιημένες αναγνώσεις που απευθύνονται στο σύγχρονο κοινό, αφού προσεγγίζουν ένα κλασικό είδος με καινοτόμο τρόπο.

Η αρχή θα γίνει με τον Άντον Τσέχωφ, έναν από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι ηθοποιοί Μαρία Ναυπλιώτου και Νίκος Κουρής ερμηνεύουν δύο διηγήματα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, την Κυρία με το Σκυλάκι, και την Καστάνκα. Η Κυρία με το Σκυλάκι το γνωστότερο ίσως διήγημα του Τσέχωφ, μια αξέχαστη ιστορία αγάπης γεμάτη ρομαντισμό και θλίψη, στην οποία ο συγγραφέας αναλύει αριστοτεχνικά την συμπεριφορά και τα συναισθήματα των δύο ηρώων. Η Καστάνκα, από την άλλη, είναι η ιστορία μιας χαριτωμένης σκυλίτσας που χάνει το αφεντικό της και καταλήγει σε ένα τσίρκο. Kοντά στους ανθρώπους γνωρίζει διαδοχικά την στοργή, την σκληρότητα, το φόβο, την ευγνωμοσύνη.

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Ερμηνεύουν: Νίκος Κουρής και Μαρία Ναυπλιώτου
Η πιανίστα Μαρία Παπαπετροπούλου θα ερμηνεύσει στο πιάνο αποσπάσματα από το έργο “Οι Εποχές του Τσαϊκόφσκι”.

Η χρήση των διηγημάτων γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των Εκδόσεων Εστία, από την έκδοση Η Αγάπη και άλλα 32 διηγήματα (2013) σε μετάφραση Βασίλη Ντινόπουλου.

Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μονο σε περίπτωση παύσης.