Travel tips! Πώς να κάνεις οικονομία σε ένα ταξίδι (part 2)

Αφού μιλήσω στο πρώτο μέρος των travel tips για το τι πρέπει να περιέχει η βαλίτσα μας σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό καθώς και τα απαραίτητα έγγραφα που χρειαζόμαστε (διάβασε το πρώτο άρθρο εδώ) εδώ θα πούμε περί λεφτών.

Γιατί μπορεί να εννοείται ότι αφού αποφάσισες να ταξιδέψεις ότι έχεις λεφτά αλλά (και είναι απολύτως λογικό) να μην θες να γυρίσεις πίσω ταπί και ψύχραιμος.

Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά tips.

  • Κάνε ένα πλάνο πριν φύγεις

Ψάξε στο ίντερνετ και οργανώσου λίγο με τα αξιοθέατα που θες να δεις, τα μέρη που θα φας και θα μείνεις και τις συγκοινωνίες στη χώρα που πας. Τι τιμές παίζουν και ποια πράγματα μπορείς να κάνεις δωρεάν ή τι προσφορές παίζουν.

Τα πάντα είναι θέμα επιλογών

  • Διάλεξε που θα μείνεις

Μπορείς να βρεις ξενοδοχείο μέσω του booking.com,που έχει διάφορες προσφορές σε δωμάτια ή hostels, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο εξωτερικό.

Αλλά μπορείς να διαλέξεις και ενα διαμέρισμα ή δωμάτιο σε σπίτι μέσω του Airbnb, ειδικά αν είστε μεγάλη παρέα θα σας βγει πιο οικονομικά.

  • Διάλεξε που θα φας

Μέσω πάλι μιας εφαρμογής, του TripAdvisor σου δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνεις τιμή και ποιότητα διαφόρων εστιατορίων στην χώρα που επισκέπτεσαι.

  • Θέσε προτεραιότητες

Για ποιο λόγο κάνεις το συγκεκριμένο ταξίδι; Για αναψυχή, για ψώνια ή για άλλο λόγο; Αν πας απλά για την εμπειρία και να περάσεις καλά δεν χρειάζεται να ψωνίζεις συνεχώς από μεγάλα και ακριβά καταστήματα. Αν είσαι για τον δεύτερο λόγο, φαντάζομαι θα έχεις και άλλο budget μαζί σου, αλλά και πάλι δεν είναι ανάγκη να σε πιάσει υπερκαταναλωτισμός.

  • Παν μέτρον άριστον

Έχε αυτό τη φράση στο μυαλό σου και προσπάθησε να είσαι εγκρατής. Τις πρώτες μέρες ξόδεψε πιο προσεκτικά τα χρήματα σου, χωρίς υπερβολές και περιττά έξοδα, ώστε να μην βρεθείς στο τέλος του ταξιδιού να μετράς λεφτά και αγχωθείς.