Η Κατερίνα Πολέμη στο The Blender Gallery!

Κατερίνα Πολέμη
Σε ένα μοναδικό acoustic session
@ The Blender Gallery
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Η The Blender Gallery παρουσιάζει το δεύτερο Live Art project της φθινωπορινής σεζόν με την Κατερίνα Πολέμη σε ένα μοναδικό acoustic session την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 21:00.

Η ατμοσφαιρική τραγουδοποιός θα βρεθεί στον χώρο της The Blender Gallery για να γεμίσει την βραδιά με ξεχωριστά τραγούδια σε ελληνικό και ξένο στοίχο. Μαζί της στο βιολί ο Βαγγέλης Τούντας.

Στα πλαίσια της φιλανθρωπικής δράσης της The Blender Gallery, τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο θα βρίσκεται στη γκαλερί μια κάλπη για την ενίσχυση του σωματείου ”ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας του Παιδιού”.

Παράλληλα με το μουσικό live παρουσιάζεται στον χώρο η ατομική έκθεση της Λίζας Γεωμπρέ ” Cobalt Waves”.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ

Η Κατερίνα Πολέμη το κορίτσι που ανακαλύπτουμε τα τελευταία χρόνια σε διαφορετικούς μουσικούς ρόλους διαλέγει ελληνικά τραγούδια αγάπης, γνωστά ξενόγλωσσα και δικά της κομμάτια για να σταθεί στην σκηνή μπροστά μας και να ενώσει τις εικόνες που μας έχει δημιουργήσει στην μουσική της πορεία στην Ελλάδα αλλά και στη Βραζιλία. Τραγούδια όπως το «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», αλλά και «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά» παρέα με τα δικά της όπως «Το βαλς του Ορφέα» σε καινούρια εκτέλεση.

Η Κατερίνα Πολέμη, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μια “κατηγορία” από μόνη της, αφού την ανακαλύψαμε ως βραβευμένη συνθέτρια αλλά και καθηλωτική ερμηνεύτρια και μας έχει χαρίσει κινηματογραφικά soundtrack, θεατρική μουσική, δικά της τραγούδια αλλά και αισθησιακές ερμηνείες. Χαρακτηριστική είναι η live εκτέλεση τραγουδιών όπως το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη» που ερμήνευσε στην παράσταση «ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ» του Δ. Σαββόπουλου με τον οποίο έκανε πολλές εμφανίσεις και συνεχίζει την συνεργασία της μαζί του.

Εχει ξεκινήσει το συναρπαστικό μουσικό της ταξίδι πραγματοποιώντας παραστάσεις και πειραματισμούς ανάμεσα σε διαφορετικά είδη και γλώσσες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βραζιλία, κάτι το οποίο την καθιστά μια ιδιότυπη μουσικό. Η μουσική της και οι στίχοι της, ξεπηδουν από την σύγχρονη κουλτούρα των νέων ανθρώπων που κινούνται σε όλο τον κόσμο είτε φυσικά, είτε διαδυκτιακά και γράφει στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα πορτογαλικά εκφράζοντας ένα νέο πολυπολιτισμό και αποδίδοντας τον με τρυφερότητα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε διασκευή της το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου “Μη μιλάς άλλο για αγάπη” ενώ νωρίτερα τον Χειμώνα που μας πέρασε είχει κυκλοφορήσει το τραγούδι “Ορφέας”.