Στο Κουκάκι για κυριακάτικο περίπατο!

Aυτή την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, δίνουμε ραντεβού στις 11 πμ και σας προσκαλούμε σ’ έναν ιστορικό περίπατο σε μια απ’ τις πιο ζωντανές αλλά και ενδιαφέρουσες περιοχές της Αθήνας, το Κουκάκι. 

Ξεκινάμε από του Μακρυγιάννη και καταλήγουμε στο Περιβολάκι, περνώντας από Γαργαρέτα και πλατεία Κουκακίου. Περιοχές με έντονο ιστορικό, αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό στοιχείο με την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης να τις κατατάσσει, δικαίως, στον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Αθήνας. Πεζόδρομοι, πλατείες, υπέροχα νεοκλασικά, κτίρια του μεσοπολέμου και αστικές πολυκατοικίες, μουσεία, σχολές χορού, όμορφα, ποιοτικά και ψαγμένα στέκια διασκέδασης συγκεντρώνουν κάθε μέρα πληθώρα επισκεπτών οι οποίοι χαίρονται μαζί με τους κατοίκους αυτή την γειτονιά που παρόλο που είναι πλέον ξακουστή στα πέρατα του κόσμου, διατηρεί την γοητεία και τον χαρακτήρα της.

Το Κουκάκι, οφείλει το όνομά του στον Γεώργιο Κουκάκη, εργοστασιάρχη σιδερένιων κρεβατιών, ο οποίος όταν έκτισε το σπίτι του, γύρω στο 1900, στην συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Γ. Ολυμπίου, αυτό ήταν για πολλά χρόνια το μοναδικό στην περιοχή. Η συνοικία Μακρυγιάννη οφείλει το όνομά της στον στρατηγό Ι. Μακρυγιάννη το σπίτι του οποίου βρισκότανε περίπου στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Αθανασίου Διάκου. Και οι δύο συνοικίες ήταν ανέκαθεν αγαπημένος τόπος κατοικίας ανθρώπων των γραμμάτων και τεχνών καθώς και γνωστών προσωπικοτήτων της ελληνικής κοινωνίας.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την οδό Μακρυγιάννη – Στάση μετρό: Ακρόπολη. Ξεναγός μας ο αρχιτέκτων Νίκος Καβαδάς, ενώ η Δρ. Αρχαιολόγος Έλενα Κόρκα θα μας μεταφέρει τις γνώσεις και τις αναμνήσεις από την περιοχή.

Μην το χάσετε!

– Η συμμετοχή είναι ελεύθερη // δεν απαιτείται κάποια προεγγραφή

https://atenistas.org/2018/10/29/koukaki/