Η Παναγία των Παρισίων στο Θέατρο Παλλάς

Από το Σάββατο 3 Νοεμβρίου παρουσιάζεται στο Θέατρο Παλλάς ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ.

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ, παρουσιάζεται τη φετινή θεατρική περίοδο 2018-19 στο Θέατρο Παλλάς.

Μία υπερπαραγωγή που συνεχίζει την περυσινή μεγάλη επιτυχία του «Δον Κιχώτη», την οποία παρακολούθησαν πάνω από 100 χιλιάδες θεατές. Η ίδια δημιουργική ομάδα του “Δον Κιχώτη” συνεργάζεται στην «Παναγία των Παρισίων» και φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό μια παράσταση εξίσου δημοφιλή για όλη την οικογένεια. «Η Παναγία των Παρισίων» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει παιδικές παραστάσεις που κέρδισαν τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων θεατών, όπως: «Δον Κιχώτης», «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων», «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας» κ.ά. Τη συγγραφή του διασκευασμένου κλασικού κειμένου υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς (Κουασιμόδος), Νάντια Κοντογεώργη (Εσμεράλδα), Θοδωρής Κατσαφάδος(επίσκοπος Φρολό), Γιώργος Συμεωνίδης (Γκρεγκουάρ), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Φοίβος), Κώστας Μαγκλάρας (Αρχηγός των Τσιγγάνων), Αλέξανδρος Ψυχράμης (Βασιλιάς Λουδοβίκος) και οι λυρικοί τραγουδιστές Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλλης (Δύο Γρύπες). Μαζί τους ένας 20μελής θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών, μουσικών και τραγουδιστών, ερμηνεύει τους ρόλους της εντυπωσιακής παράστασης.

«Η Παναγία των Παρισίων» μιλά για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για το πολυσυζητημένο σύγχρονο bullyingπου το βρίσκουμε ίδιο με το σημερινό τον καιρό του μεσαίωνα, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα, που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη, για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της εξουσίας που συνθλίβουν ή χειραγωγούν ύπουλα τον απλό άνθρωπο. Ένα βαθιά ανθρώπινο ποίημα που θα μας ταξιδέψει στις ιστορίες του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας, γεμάτες από μαγεία και χιούμορ, αλήθεια και παραμύθι, δράση και τραγούδια, δάκρυ και χαρά.

Με σεβασμό στην ουσία και το κλίμα του κλασικού αφηγήματος, που προσαρμόζεται όμως στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές αντιλήψεις και συνθήκες, ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να το παρακολουθούν με άνεση και ενδιαφέρον, αλλά και να αντλούν χρήσιμα ηθικά διδάγματα, ευεργετικά για τις ψυχές τους.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη σ’ ένα διαμάντι του ευρωπαϊκού ρομαντισμού.

Από 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν και θα χειροκροτήσουν ένα ακόμη θεατρικό διαμάντι!