4 Λόγοι που αγαπάμε τα Χριστούγεννα!

Είμαστε ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα και ήδη πολλοί άνθρωποι έχουν μπει στο κλίμα της πιο ωραίας ίσως εποχής του χρόνου. Βλέπουμε σιγά σιγά γύρω μας δέντρα, στολίδια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χαρούμενη διάθεση.

Όμως για ποιους λόγους μας αρέσουν τελικά τόσο πολύ τα Χριστούγεννα;

1.Ο στολισμός

Είναι μια πολύ καλή αιτία για να στολίσεις όλο το σπίτι με μικρά και μεγάλα στολίδια, φωτεινά λαμπάκια και να ακούς μουσική όλη μέρα σχεδόν. Σε όλους μας αρέσει να αράζουμε έπειτα στο σπίτι, πίνοντας ίσως μια ζεστή σοκολάτα και έχοντας δημιουργήσει αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

2.Μαζώξεις στο σπίτι

Οι μέρες των Χριστουγέννων είναι ιδανικές για βραδιές με ταινίες όπως το “Μόνος στο σπίτι”, αλλά και για να παίξεις επιτραπέζια με την παρέα σου. Εννοείται βέβαια ότι δεν ξεχνάμε το ρεβεγιόν!

3.Τα δώρα

Κατεξοχήν τα Χριστούγεννα ανταλλάζουμε δώρα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν είναι τόσο όμως το ίδιο το δώρο που θα πάρουμε ή θα δώσουμε, όσο η πράξη και η κίνηση ότι κάποιος θέλει να μας πάρει κάτι και μπήκε στη διαδικασία αυτή.

4.Γινόμαστε και πάλι παιδιά

Μαζί με τα παιδιά που ανυπομονούν για τον Άγιο Βασίλη,για τα γλυκά,για τα κάλαντα και όλα τα χριστουγεννιάτικα πράγματα,παρασυρόμαστε και μεις μαζί τους και γινόμαστε πιο χαρούμενοι, ξέγνοιαστοι και χαμογελαστοί.

Written by Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!

Rendez-Vous Campus France: Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Γιατί δεν κρατάμε τους φίλους μας;