Rendez-Vous Campus France: Οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία

Κύκλος «Τα Rendez-Vous Campus France»

05.12.2018, 17.00΄ | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε ετών, ο αριθμός των αλλοδαπών φοιτητών στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 4,6% το 2016-2017, φθάνοντας τους 323.933, σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία που δημοσίευσε στις 12 Απριλίου 2018 ο οργανισμός Campus France, υπηρεσία υπεύθυνη για την υποδοχή τους. Η Γαλλία είναι ο τέταρτος προορισμός παγκόσμια για διεθνείς φοιτητές μετά από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.Η Γαλλία αφιερώνει το 6,8% του ΑΕΠ της στον τομέα της εκπαίδευσης. Στα δημόσια Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το κράτος αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους εκπαίδευσης.

Δε γίνεται διάκριση μεταξύ των αλλοδαπών και των Γάλλων φοιτητών. Η γνώση γαλλικών δεν αποτελεί προϋπόθεση για τις σπουδές στη Γαλλία. Για να μπορέσουν ακόμα περισσότεροι ξένοι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στο Ανώτατο εκπαιδευτικό γαλλικό σύστημα δημιουργήθηκαν πάνω από 1.300 αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών, κυρίως σε επίπεδο Master.

Φτάνοντας στη Γαλλία, οι ξένοι φοιτητές γοητεύονται από το επίπεδο σπουδών και το ενδιαφέρον που τους δείχνουν οι καθηγητές. Εκτός πανεπιστημίου, εντυπωσιάζονται από το δυναμισμό της γαλλικής καινοτομίας, την πλούσια πολιτιστική ζωή και την ποιότητα ζωής. Το Rendez-vous Campus France του Δεκέμβρη είναι αφιερωμένο στις μεταπτυχιακές σπουδές καθώς είναι η κατάλληλη περίοδος για να αρχίσει η υλοποίηση ενός σχεδίου μεταπτυχιακών σπουδών στη Γαλλία. Πριν ακόμα να έχουν λάβει το πτυχίο τους, οι Έλληνες φοιτητές πρέπει αυτή τη χρονική περίοδο να ενημερωθούν για τα διάφορα προγράμματα σπουδών που τους παρέχονται στη Γαλλία καθώς και για τις υποτροφίες.

Για αυτό το λόγο τα βασικά σημεία της διάλεξης θα είναι: Η οργάνωση των σπουδών στη Γαλλία, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα υποτροφιών, η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Όπως σε όλες τις συναντήσεις του Campus France, τον λόγο θα λάβουν, οι Έλληνες απόφοιτοι (alumni) που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία των σπουδών στη Γαλλία και επιθυμούν να την μοιραστούν με το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να τους θέσει ερωτήσεις.

Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: athenes@campusfrance.org