Αρχική / Επικαιρότητα / Θα ανοίξει και πάλι το Θέατρο του Λυκαβηττού!

Θα ανοίξει και πάλι το Θέατρο του Λυκαβηττού!

Είναι επίσημο. Η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Θεάτρου Λυκαβηττού δρομολογήθηκε και θα ολοκληρωθεί έως το προσεχές φθινόπωρο. Στόχος να γίνει «ένα Παν-Όραμα για το αθηναϊκό πολιτιστικό και φυσικό τοπίο», όπως τόνισαν οι συντελεστές του έργου, σε συνέντευξη Τύπου, στον εμβληματικό χώρο του λόφου κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Ύστερα από μια δεκαετία σιγής, το θέατρο που προσγειώθηκε με αρχιτεκτονική μαεστρία από τον Τάκη Ζενέτο στο λόφο του Λυκαβηττού το ’60 και πέρασε στη συλλογική μνήμη ως λύχνος πολιτισμού και κόμβος δημόσιας σφαίρας με αμέτρητα θεάματα να έχουν αφήσει ιστορία στο πάλκο του, το θέατρο Λυκαβηττού, έρχεται ξανά στη ζωή.

Η λειτουργία του νέου χώρου στην κορυφή του σημαντικότατου λόφου θα γίνεται τόσο από τους δημόσιους πολιτιστικούς οργανισμούς αλλά και από ιδιωτικά γραφεία καλλιτεχνικής παραγωγής που έχουν δείξει μέχρι στιγμής τη δυναμική τους.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

Το Θέατρο Λυκαβηττού αποκαθίσταται για να επαναλειτουργήσει ως μητροπολιτικός πολιτιστικός πόλος, ενώ ο απαξιωμένος περιβάλλων χώρος επαναδιαμορφώνεται μέσω Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Καθώς την τελευταία δεκαετία το θέατρο του Λυκαβηττού παραμένει κλειστό λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας η ανάπλασή του καλείται να αντιμετωπίσει την απαξίωση όχι μόνο της ίδιας της κατασκευής του θεάτρου, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου και να μεταμορφώσει αυτό το τοπόσημο της Αθήνας επιστρέφοντας το ακόμη πιο λειτουργικό στους πολίτες.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.234.000 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ η λειτουργία του Θεάτρου θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πηγή: pepper966.gr

Αρθρογράφος: Youthspot

Το youthspot.eu είναι ένα φρέσκο, νεανικό site. Η φιλοσοφία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα site το οποίο να είναι το νέο, φρέσκο hot spot, ένας διαδικτυακός τόπος όπου οι νέοι θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν και παράλληλα να ψυχαγωγούνται.
Δείτε όλους τους αρθρογράφους

Δείτε επίσης

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα, ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

Η σημερινή Κυριακή 20 Ιανουαρίου είναι η πρώτη των χειμερινών εκπτώσεων και τα καταστήματα θα είναι ανοικτά για τους ...

Powe of Love: δείτε ποιος παίκτης αποχώρησε στο χθεσινό Gala

Μεγάλες ανατροπές είχαμε στο χθεσινό επεισόδιο στο «Σπίτι του έρωτα», το Power of Love. Στην ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *