Το 2020 οι πρώτοι φοιτητές Νομικής Σχολής Πατρών

Επισημοποιήθηκε η ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής στην Ελλάδα, στην Πάτρα. Το ανακοίνωσε η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 54ης επετείου του ιδρύματος.

Μιλώντας στην «Κ», η κ. Κυριαζοπούλου ανέφερε ότι θα ιδρυθεί κατ’ αρχήν μονοτμηματική σχολή, το πρόγραμμα σπουδών της οποίας θα καλύπτει και τις αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία στη νομική επιστήμη, και εύλογα τους νέους τομείς που έχει δημιουργήσει. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, η σχολή θα δεχθεί τους πρώτους της φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Το κτίριο στο οποίο θα στεγασθεί αναμένεται να κατασκευαστεί με κονδύλια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, καθώς σχετική δέσμευση φέρεται να έχει αναλάβει, σύμφωνα με την πρύτανη, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Την απόφαση για τέταρτη νομική σχολή προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στις 5/2/2018 (προκαλώντας πάντως ενστάσεις, τότε) και, όπως έχει πει, δεν πρόκειται να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων στις τέσσερις πλέον νομικές σχολές, αλλά θα γίνει αναδιανομή τους στις τρεις υπάρχουσες. Κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, στις τρεις Νομικές της χώρας εισήχθησαν συνολικά 1.283 υποψήφιοι (435 στο ΕΚΠΑ, 371 στο ΑΠΘ και 477 στο Δημοκρίτειο Θράκης).

Περισσότερα εδώ