Διαγωνισμός για την Τεχνητή Νοημοσύνη για φοιτητές από την Microsoft

Η Microsoft προ(σ)καλεί τη νέα γενιά των ‘υπέρμαχων της τεχνολογίας’ να φέρει τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης στον τομέα της εκπαίδευσης απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε πανεπιστήμια από 25 χώρες.

Ομάδες αποτελούμενες από 4 φοιτητές, 1 ερευνητή και 1 καθηγητή (προαιρετικά) μπαίνουν στη μάχη για μια από τις συνολικά πέντε ομάδες οι οποίες καλούνται να εντοπίζουν και να επιλύουν προκλήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε πανεπιστήμια σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι A.I. Guardians θα συνεργαστούν και θα προετοιμαστούν για τη μάχη που θα τους χαρίσει το μεγάλο έπαθλο του διαγωνισμού: μία πρόσκληση στο A.I. Bootcamp στη Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου καθεμιά από τις 5 νικήτριες ομάδες θα εκπαιδευτεί από κορυφαίους διεθνείς επιστήμονες. Ο βασικός στόχος του τριήμερου bootcamp θα είναι να παρουσιάσουν και να βελτιώσουν την ιδέα που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή για την επόμενη γενιά, ενθαρρύνοντας και εμπνέοντας τους νέους δημιουργούς να χαράξουν μία δυναμική επαγγελματική πορεία, έχοντας πάντα σαν οδηγό την τεχνολογία.

Περισσότερα εδώ