“Δεν έχω διάθεση για τίποτα” Οι φορές που το λες αυτό και τι να κάνεις!

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας σε αυτή τη ζωή. Δεν υπάρχει μόνιμη ευτυχία για κανέναν, μονάχα στιγμές που νιώθουμε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι.

Για αυτό εξάλλου και μπορούμε να εκτιμάμε αυτά που έχουμε ,τους δικούς μας άνθρωποι και όσα έχουμε κερδίσει. Ειδάλλως πολύ πιθανόν να γινόμασταν πιο εύκολα αχάριστοι ή να βαριόμασταν.

Για να μπούμε όμως στο θέμα υπάρχουν φορές που για λίγο ή  για πιο πολύ χρονικό διάστημα, λέμε το εξής: ” δεν έχω διάθεση για τίποτα”! Μάλιστα όσο κι αν προσπαθούμε να εντοπίσουμε την πηγή του κακού, της κακής μας ή μάλλον της ανύπαρκτης διάθεσης για τα πάντα, συναντάμε δυσκολία.

Μπορεί φαινομενικά εκείνη την περίοδο που θα νιώθουμε έτσι να έχουμε ένα αρκετά καλό επίπεδο ευτυχίας και πληρότητας σε όλους ή τους περισσότερους τομείς της ζωής μας. Και με το να μην θέλουμε να κάνουμε τίποτα νιώθουμε ότι ίσως γινόμαστε πραγματικά αχάριστοι,που δεν μας γεμίζει κάτι. Ούτε φίλοι, ούτε σχέση, ούτε δουλειά ή σχολή.

Αφού βλέπουμε ότι από μόνο του, όση σοκολάτα και να φάμε,όσο και να βγούμε έξω ή να μην βγούμε, δεν μας περνάει με τίποτα, αρχίζουμε να παίρνουμε πιο δραστικά μέτρα. Τα βάζουμε όλα κάτω, ξεψαχνίζουμε κάθε πλευρά της ζωής μας μέχρι να ανακαλύψουμε εάν απλά εμείς δεν είμαστε καλά, δεν ξέρουμε ίσως τι θέλουμε ή αν κάτι ή κάποιος μας προκαλεί τέτοιου είδους συναισθήματα.

Οπότε αν ξαναβρεθείς σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση να ξέρεις πώς δύο είναι τα τινά. Είτε κάποιο άτομο στη ζωή σου εν τέλει δεν σου κάνει καλό, άρα πρέπει να σκεφτείς τι θα  κάνεις όσο αφορά τη σχέση, φιλική ή ερωτική, που έχεις μαζί του, είτε περνάς μια ψυχολογική πίεση που για να σου φύγει θα πρέπει να βρεις κάποιο τρόπο διεξόδου. Καλό θα ήταν λοιπόν να ξεκινήσεις ένα χόμπι για να εκτονώνεσαι και όλα τα άλλα θα έρθουν στην πορεία από μόνα τους, όταν εσύ θα τα έχεις βρει με τον εαυτό σου!