Πώς θα ξεπεράσεις ένα άσχημο πρώτο ραντεβού!

Όλοι μας στη ζωή μας κάποια στιγμή θα έτυχε ή θα τύχει να βγούμε ραντεβού με έναν άντρα ή με μια γυναίκα και να μην περάσουμε καλά.

Ένα λοιπόν άσχημο, ειδικά πρώτο ραντεβού, δεν θα έπρεπε να μας τρομάζει και τόσο, ούτε να μας απογοητεύει, γιατί ακόμη κι από κει μπορούμε να μάθουμε κάτι, όπως τι τύπο ανθρώπου δεν θα ανεχόμασταν εύκολα στη ζωή μας.

Όταν λοιπόν βγούμε για πρώτη φορά με έναν νέο άνθρωπο με σκοπό, προφανώς να περάσουμε τουλάχιστον ευχάριστα και να μην χάσουμε έτσι απλά δύο ώρες, θέλουμε σίγουρα να μην έχουμε απέναντί μας κάποιον γκρινιάρη, μίζερο, αγενή άνθρωπο, γιατί τότε θα περάσουμε μάλλον άσχημα μαζί του.

Επίσης το υπερβολικό στήσιμο, ή το να μην μιλάει καθόλου ο άλλος ή το αντίθετο να μην μας αφήνει με την πολυλογία του να μιλήσουμε εμείς, επίσης δεν ενδείκνυνται για συμπεριφορές “πρώτου ραντεβού”, όπου φυσιολογικά θες να έχεις τον καλύτερο σου εαυτό, για να εντυπωσιάσεις και την γυναίκα ή τον άντρα που έχεις απέναντί σου.

Αν παρόλα αυτά σου τύχει κάτι από τα παραπάνω και γενικώς δεν περάσεις καλά, θα σου πούμε αμέσως πώς θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις και να μην απογοητευτείς καθόλου από αυτό το άδοξο τέλος του ραντεβού σου!

Μίλα για το ραντεβού σου στον κολλητό ή κολλητή και διακωμωδήστε την κατάσταση, είτε σχολιάζοντας κάτι αστείο που έκανε το “πρόσωπο”, είτε μιλώντας και για τις δικές σας αντιδράσεις.

Κράτα έστω ένα θετικό που έγινε ή που έμαθες μέσα από το ραντεβού σου. Μπορεί μέσα από την συζήτηση που είχατε να συνειδητοποίησες κάτι για σένα, να έμαθες κάτι για το αντίθετο φύλο. Όλα όσα ζούμε εξάλλου είναι εμπειρίες, που αλληλεπιδρούν άμεσα ή έμμεσα με την προσωπικότητά μας, και καλό είναι όσο μπορούμε να τα αξιοποιούμε με θετικό τρόπο.

Επίσης θα μπορούσες να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στο ραντεβού σου, αν δεν έκανε βέβαια κάτι που σε ενόχλησε πολύ κι αν πιστεύεις ότι αξίζει να τον ή την γνωρίσεις λίγο καλύτερα, πριν πεις ότι δεν θες καμία επαφή. Εξάλλου πολλοί άνθρωποι όταν δεν γνωρίζουν κάποιον είναι αρκετά αμήχανοι την πρώτη φορά και στην προσπάθειά τους να σου δείξουν εσένα τον καλύτερο τους εαυτό, τα θαλασσώνουν λίγο!

Κάθε ραντεβού που θα βγεις στη ζωή σου δεν γίνεται να έχει πάντα την κατάληξη που θες. Ίσως αυτή η σκέψη σε κάνει να είσαι πιο χαλαρός στα επόμενα ραντεβού, να μην ενθουσιάζεσαι προκαταβολικά και απλά να ζεις την κάθε στιγμή.

Αν δεν περάσεις καλά σε ένα πρώτο ραντεβού με έναν άντρα ή μια γυναίκα, μπορεί να σημαίνει κιόλας πως δεν ήταν μοιραίο να ταιριάξετε, και αυτό γιατί κάπου σε περιμένει ο κατάλληλος άνθρωπος για το δικό σας πρώτο, δεύτερο, και πολλά άλλα ραντεβού!