9ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας είναι το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Απευθύνεται σε νέους και νέες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης. Θα πραγματοποιηθεί για 9η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) με τη συμμετοχή  περίπου 250 διακεκριμένων εισηγητών και τη στήριξη των πλέον αξιόλογων επιχειρήσεων.

Ο βασικός στόχος του Πανοράματος ήταν και είναι να ενημερώσουμε τους νέους μας, μέσα από 90 εισηγήσεις (πάνελ)workshop, «Meet the Executives», παρουσιάσεις, συζητήσεις χωρίς ατζέντα σχετικά με τις τάσεις και τις επαγγελματικές επιλογές και προοπτικές που προσφέρουν περίπου 21 κλάδοι/τομείς της οικονομίας προκειμένου να επιλέξουν τη βέλτιστη πορεία είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.

Ταυτόχρονα, θέλουμε να αναδείξουμε την ‘Άλλη Ελλάδα’, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Επιπλέον για έβδομη χρονιά συνεχίζονται τα Business Day, ο πολύ επιτυχημένος θεσμός των εκπαιδευτικών επισκέψεων σε επιχειρήσεις στον οποίο πέρυσι έλαβαν πρόσκληση να συμμετάσχουν 900 νέοι και νέες, ηλικίας 18-30 ετών στα 28 Business Day.

Επιλογές επισκεπτών

1) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ

Στα 42 πάνελ θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες και προοπτικές για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που παρουσιάζουν 21 δυναμικοί κλάδοι/τομείς της οικονομίας τώρα ή προβλέπεται να παρουσιάσουν στο μέλλον.

Επίσης, οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ακούσουν τις προσωπικές ιστορίες επιχειρηματιών οι οποίοι θα μοιραστούν τα επαγγελματικά τους βιώματα και θα δώσουν πρακτικές συμβουλές βγαλμένες από την πράξη και την πείρα τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική προσπάθεια ή την έχουν ήδη ξεκινήσει και αναζητούν κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για διάφορους τρόπους στήριξης επιχειρήσεων.

Οι εισηγητές θα είναι από τα πλέον καταξιωμένα άτομα στο αντικείμενο της εισήγησής τους. Στα 42 πάνελ που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες (νέοι αλλά και πιο πεπειραμένοι), διευθύνοντες σύμβουλοι, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων κτλ.

Τα πάνελ πραγματοποιούνται σε τέσσερις αίθουσες σχεδόν ταυτόχρονα οπότε ο επισκέπτης θα πρέπει να επιλέξει ποιες εισηγήσεις επιθυμεί να παρακολουθήσει. Φυσικά, οποιοσδήποτε μπορεί να μπει σε μια αίθουσα και αν δεν του αρέσει το συγκεκριμένο πάνελ να φύγει και να πάει σε κάποιο άλλο. Το εισητήριο ΔΕΝ εξαφασφαλίζει θέση σε κάποιο πάνελ, οπότε θα πρέπει να βρίσκεστε έγκαιρα στο χώρο για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το ή τα πάνελ της επιθυμίας σας, σε περίπτωση που υπάρχει πληθώρα επισκεπτών.

2) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ BUSINESS DAY

Φέτος συνεχίζουμε για 7ο χρόνο τον πολύ επιτυχημένο θεσμό των “Business Day”, δηλαδή εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μεγάλες, καταξιωμένες επιχειρήσεις. Πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα σε 900 νέες και νέους να συμμετάσχουν στα 38 Business Day που πραγματοποιήθηκαν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: Business Day

3) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ WORKSHOP

Επίσης και φέτος θα οργανώσουμε δίωρα workshop σε μια αίθουσα 50 ατόμων.

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στο πρόγραμμα.

4) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «MEET THE EXECUTIVES»

Στο κάθε «MEET THE EXECUTIVE», ένα στέλεχος εταιρείας θα μας περιγράφει τι κάνει σε καθημερινή βάση, ποια είναι τα βασικά του/της καθήκοντα, ποιες γνώσεις και ικανότητες απαιτούνται για τη θέση αυτή και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Οι παρουσιάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα των 50 ατόμων.

5) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΤΖΕΝΤΑ

Το είδαμε πολλές φορές τις προηγούμενες χρονιές: αρκετός κόσμος «περικύκλωνε» τους εισηγητές μετά το τέλος κάθε πάνελ και τους έκανε ερωτήσεις στα όρθια για μία ή και δύο ακόμα ώρες!

Στο Πανόραμα του 2013 σκεφτήκαμε να το κάνουμε οργανωμένα: όσοι εισηγητές και επισκέπτες το επιθυμούν, μπορούν μετά το πέρας κάθε εισήγησης να «αποσυρθούν» σε μια μικρότερη αίθουσα και να συζητήσουν ελεύθερα χωρίς ατζέντα.

Η επιτυχία της ιδέας αυτής ήταν πολύ μεγάλη και θα το συνεχίσουμε και φέτος.

Το κόστος συμμετοχής στο Πολυσυνέδριο είναι 5 ευρώ για μία ημέρα ή 10 ευρώ για όλο το τριήμερο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν online, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, είτε απευθείας στην υποδοχή του συνεδρίου.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.