Ημέρα της γυναίκας! 8 Μαρτίου 2019

Σήμερα, 8 Μαρτίου είναι η ημέρα της γυναίκας. Σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τις γυναίκες και μέσα από την καθιέρωση αυτής της ημέρας, άρχισαν να αλλάζουν τα δικαιώματα μας και να αποκτάμε περισσότερα.

Η ημέρα της γυναίκας δημιουργήθηκε με σκοπό να αναγνωριστούν τα δικαιώματα μας σε κοινωνικό και  οικονομικό επίπεδο. Να έχουμε ίσο λόγο με τους άντρες στον εργασιακό χώρο αλλά και στον πολιτικό χώρο. Και σίγουρα είχε πολύ θετική επίδραση στο να επιτευχθεί η ισότητα των δύο φύλων.

Τέτοια μέρα κάθε χρόνο βλέπουμε ότι σε μας τις γυναίκες θα κάνουν πολύ πιθανόν δώρα, όπως λουλούδια και σοκολατάκια. Επίσης σε πολλά μαγαζιά έχουν ειδικά events, που αφορούν μόνο τις γυναικείες. Οπότε είναι ευκαιρία σήμερα να βγεις μόνο με τις φίλες σου και να το γιορτάσετε

Ας δούμε και κάποιες γυναίκες που έμειναν γνωστές στην ιστορία με το έργο τους.

Η Σιμόν Ντε Μποβουάρ (1908 – 1986) , που είναι η μητέρα του φεμινισμού. Έχει πει ότι : “γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι”. Είναι μια ξεχωριστή γυναικεία προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Ανεξάρτητη γυναίκα, πολύ δυναμικός χαρακτήρας που σίγουρα επηρέασε την κοινωνία που ζούμε. Επίσης για τον γάμο είχε πει ότι: ο γάμος είναι περιορισμός, αστικοποίηση, αλλά και θεσμοθετημένη παρέμβαση του κράτους στην ιδιωτική ζωή των πολιτών”.

Η Ίντιρα Γκάντι (1917-1984) που είναι η πρώτη και η μοναδική που έγινε ποτέ πρωθυπουργός στην Ινδία. Άλλη μια γυναίκα- σύμβολο του φεμινισμού. Βοήθησε σημαντικά τις γυναίκες στην χώρα της να μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να φοβούνται και σίγουρα το όνομα της θα είναι για πάντα χαραγμένο στην παγκόσμια ιστορία.

Τέλος η  Coco Chanel (1883-1971), που έχει πει ότι: “η πιο θαρραλέα πράξη είναι να σκέφτεσαι μόνος σου, φωναχτά.”  Η Chanel είναι η μόνη γυναίκα της μόδας, που έχει υπάρξει στην λίστα του Time,ως μια από τις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες του  20ου αιώνα. Αν και χωρίς γονείς από μικρή τα κατάφερε πάρα πολύ στη ζωή της, ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες που είχε και έφτασε πολύ ψηλά στον χώρο με τον οποίο διάλεξε να ασχοληθεί.