Φτιάξε ένα μίγμα διέγερσης!

Στην αρχαία Ελλάδα κάθε εταίρα που σεβόταν τη φήμη της είχε συνταγές με μίγματα βοτάνων που τα ακριβοπουλούσε!  Αλλά και σε όλους τους πολιτισμούς βλέπουμε ότι οι άνθρωποι αναζητούσαν και χρησιμοποιούσαν διεγερτικές και τονωτικές ουσίες.

Για παράδειγμα, οι σπόροι του κόλιαντρου (Coriandrum sativum) προτιμούνταν από τους Σουμέριους, τους αρχαίους Αιγυπτίους και κατά τον Μεσαίωνα δεν έλειπε από κανένα ερωτικό φίλτρο. Το σταυροβότανο (Verbena officinalis) χρησιμοποιούνταν για επάλειψη του πέους ώστε να παρατείνεται ο οργασμός.

Όλες αυτές οι συνταγές του παρελθόντος που έχουν διασωθεί, όταν μελετηθούν χωρίς προκατάληψη,  αποδεικνύεται πολλές φορές πως κρύβεται μια βαθύτερη γνώση. Κάποια από τα βότανα που χρησιμοποιούνται περιέχουν αλκαλοειδή τα οποία έχουν ισχυρή επίδραση στην ανθρώπινη συνείδηση και τη διευρύνουν ενώ άλλα διεγείρουν το νευρικό σύστημα.

Μπορούμε να φτιάξουμε με πολύ απλό τρόπο ένα διεγερτικό ποτό χρησιμοποιώντας δίκταμο, που είναι το πιο φημισμένο βότανο της Κρήτης, γνωστό και ως έρωντας (τυχαία λέτε να το ονόμασαν έτσι οι Κρητικοί;)

Αφήνουμε 30 γραμμάρια από το βότανο αυτό για δύο εβδομάδες σε 1 λίτρο λευκό κρασί, σουρώνουμε και πίνουμε συχνά από αυτό το ποτό. Στο διάστημα των δύο εβδομάδων που θα περιμένουμε να γίνει το ποτό μας, καλό είναι να πίνουμε καθημερινά ένα χυμό ρόδι το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και επιπλέον βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της γεννητικής περιοχής. Το αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα κι εσένα αλλά και την σύντροφό σου!

More Βασιλικός πολτός, μέλι, αμύγδαλα, κουκουνάρι και γάλα αποτελούν το απόλυτο τονωτικό ποτό. Το μέλι έχει σάκχαρα που δίνουν ενέργεια ενώ τα αμύγδαλα περιέχουν μαγνήσιο που αυξάνει την αντοχή!

Extra!  Καλό είναι να ποτίζεις και την αγαπημένη σου μ’ αυτό το διεγερτικό μίγμα που θα φτιάξεις αλλιώς δε θα μπορεί να ακολουθήσει τη…συχνότητά σου 🙂