Εαρινό εξάμηνο! Γιατί είναι το χειρότερο και πώς θα επιβιώσεις στην σχολή

Έχει ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο στις σχολές μας και μετά από μια μάλλον δύσκολη εξεταστική, η όρεξη και ο ενθουσιασμός για τα νέα μαθήματα στους περισσότερους φοιτητές βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα.

Γιατί το εαρινό εξάμηνο είναι το χειρότερο;

Θέλεις ξεκούραση αλλά δεν έχεις τον χρόνο

Ακόμη κι αν στέφθηκε από επιτυχία η εξεταστική περίοδος, η κούραση από το διάβασμα και τα πήγαινε-έλα στην σχολή, θα σε έχουν κάνει να θες να αράξεις για ένα διάστημα και να μην κάνεις τίποτα. Πόσο μάλλον που το νέο εξάμηνο, άρχισε σχεδόν αμέσως, δεν είναι κι ότι καλύτερο για εμάς τους φοιτητές.

Θα είναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Επίσης το γεγονός ότι η μέρα μεγαλώνει σιγά σιγά και θα έρθουν οι πιο καλοκαιρινές μέρες, οπότε οι ώρες που θα περνάμε στα αμφιθέατρα της σχολής, ακούγοντας τους καθηγητές μας να παραδίδουν, δεν είναι το καλύτερο σκηνικό μέσα στην μέρα.

Θέλεις να τελειώσεις την σχολή

Για τους τελειόφοιτους δε φοιτητές, που έχουν απομείνει λίγα μαθήματα, μονό νούμερο και έχουν κουραστεί να ακούν τα ίδια και τα ίδια, το εαρινό εξάμηνο είναι ακόμη πιο χειρότερο, γιατί δεν θέλουν να αφήσουν μαθήματα για τον Σεπτέμβριο.

Το μυαλό σου είναι στο καλοκαίρι

Μπορεί να βρίσκεσαι ανάμεσα σε φοιτητές, σε σημειώσεις, στους διαδρόμους της σχολής, αλλά το μυαλό σου ονειρεύεται διακοπές, καλοκαίρι, μπάνια, θάλασσα και ξενύχτια.  Οπότε είναι πιο δύσκολο να συγκεντρωθείς στο εξάμηνο και να κάνεις focus εκεί.

Πάντως όσο δύσκολο κι αν είναι το εαρινό εξάμηνο για να πηγαίνεις στην σχολή, κανονικά κάθε μέρα, να διαβάζεις για τα μαθήματα και να προετοιμαστείς για την επόμενη εξεταστική, προσπάθησε να ευχαριστιέσαι την κάθε στιγμή και να περνάς καλά.

Δεν χρειάζεται από την αρχή αμέσως να πιέσεις τον εαυτό σου να είναι απίκο στις υποχρεώσεις της σχολής και αν κάνεις κάποιο χόμπι ή τουλάχιστον βγαίνεις έξω με τις παρέες σου και περνάς ωραία, θα σου είναι πιο εύκολο έπειτα να δεις το εξάμηνο αυτό με άλλο μάτι.