Ερωτεύτηκες ενώ έχεις σχέση; Τι κάνεις!

Ο έρωτας είναι ένα απρόσμενο συναίσθημα, που σε καμία περίπτωση δεν σου έρχεται κατά παραγγελία. Δεν θα σε ρωτήσει ποτέ αν είσαι έτοιμος να νιώσεις όλα εκείνα που τον συνοδεύουν, δεν θα τον νοιάξει αν έχεις ήδη σχέση ή όχι, ούτε αν πνίγεσαι στην δουλειά και τις υποχρεώσεις, οπότε «που χρόνος για έρωτες και αγάπες».

Έστω λοιπόν ότι είσαι σε μια σχέση, είτε λίγους μήνες, είτε χρόνο ή ακόμη και αρκετά χρόνια. Εδώ οφείλουμε να πούμε μια αλήθεια, που ισχύει στις περισσότερες των περιπτώσεων, κατά την ταπεινή μου άποψη, αν και σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ο έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα, ενώ είσαι σε σχέση, αν η σχέση σου δεν πηγαίνει και τόσο καλά κι εσύ αγαπημένε μου φίλε, ή αγαπημένη μου φίλη βρίσκεσαι σε αδιέξοδο, συναισθηματικό.

Κάνει λοιπόν στην ζωή σου την είσοδό του ένας άντρας ή μια γυναίκα και ξαφνικά όλα είναι πιο ωραία και εσύ χαμογελάς ξανά. Η σχέση σου ας υποθέσουμε για αρχή, ότι έχει κάποια θέματα. Για παράδειγμα νιώθεις ότι το τελευταίο διάστημα βαριέσαι με το ταίρι σου, δεν υπάρχει πάθος, το σεξ δεν είναι σε καμία περίπτωση όπως την αρχή και δεν σε καλύπτει σε γενικές γραμμές. Μπορεί να ισχύουν όλα αυτά που ανέφερα (πράγμα καθόλου καλό), μπορεί κι ένα από αυτά.

Εδώ λοιπόν είναι που πρέπει να προσέξεις με την νέα γνωριμία και να δώσεις λίγο χρόνο για να δεις μέσα σου τι νιώθεις και αν πρόκειται για αληθινό έρωτα ή απλά για έναν ενθουσιασμό για το καινούργιο πρόσωπο της ζωής σου.

Αν μιλάμε για αληθινό έρωτα και βλέπεις από την άλλη πλευρά εξίσου ενδιαφέρον και αληθινά συναισθήματα, τότε μπορείς να νιώσεις μια παραπάνω σιγουριά και εκεί είναι που έρχεται η κρίσιμη στιγμή για την ήδη υπάρχουσα σχέση σου.

Μένεις στα σίγουρα και τα γνωστά που σου προσφέρουν τρυφερότητα και ασφάλεια ή πας στα άγνωστα ; Και μάλιστα αν έχεις μια ευτυχισμένη σχέση που υπάρχει κι έρωτας και πάθος και σε καλύπτει πραγματικά σε ότι θες και γνωρίσεις έναν νέο έρωτα, που καλώς ή κακώς σε ταρακουνήσεις, εκεί νομίζω είναι ακόμη πιο δύσκολο να καταλάβεις τι νιώθεις όντως και να πάρεις μια απόφαση.

Γιατί για να φτάσει να σε ταρακουνήσει, μάλλον βρήκε κάποιο παραθυράκι στην σχέση σου και τρύπωσε. Ίσως να σου έλειπε κάτι που να το θεωρούσες ασήμαντο. Όπως κι να έχει γενικά πιστεύω καλό είναι όταν είμαστε σε μια σχέση να την στηρίζουμε μέχρι τέλους και μέχρι εκεί που αντέχουμε. Να μην τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία, ούτε στον πρώτο νέο άνθρωπο που θα κινήσει το ενδιαφέρον μας.

Όμως σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που άνθρωποι γνώρισαν τον έρωτα της ζωής τους, ενώ ήταν εκείνη την περίοδο σε σχέση. Έχε πάντως εμπιστοσύνη στην ζωή γιατί ξέρει που θα σε πάει!