Ανοιχτή πρόσκληση για το EESTech Challenge Thessaloniki

Το παράρτημα της EESTEC (Electrical Engineering Students’ European Association) στη Θεσσαλονίκη φέρνει φέτος στην πόλη μας τον διαγωνισμό “EESTech Challenge” στις 29-30 Μαρτίου 2019.

Πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό hackathon που θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχόμενη χρονιά σε 20 πόλεις της Ευρώπης και της Τουρκίας, με κεντρικό θέμα φέτος να είναι το “Internet of Things”.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των φοιτητών πάνω σε επίκαιρα θέματα του IoT, με τελικό στόχο την προετοιμασία τους για το διαγωνιστικό μέρος του hackathon. Συγκεκριμένα, μετά τις εκπαιδευτικές διαλέξεις που θα διεξαχθούν για τους συμμετέχοντες στις 29 Μαρτίου, θα ανακοινωθεί, στις 30 Μαρτίου, μία δοκιμασία που θα αφορά κάποιο ζήτημα σχετικό με το IoT, το οποίο θα κληθούν να προσεγγίσουν χωρισμένοι σε ομάδες, προτείνοντας και υλοποιώντας την δικιά τους λύση. Οι ομάδες θα είναι 3 ατόμων και θα σχηματιστούν είτε από τους συμμετέχοντες, είτε από την επιτροπή την ημέρα του διαγωνισμού, σε περίπτωση που υπάρχουν άτομα χωρίς ομάδα! Τέλος, καλό είναι κάθε ομάδα να μεριμνήσει ώστε την ημέρα του διαγωνισμού να έχει τουλάχιστον ένα φορητό υπολογιστή διαθέσιμο, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει στην επίλυση της δοκιμασίας που θα της δοθεί.

Η τελική πρόταση κάθε ομάδας θα αξιολογηθεί από επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχει και ο κύριος Κωνσταντίνος Ψάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, ενώ η νικήτρια ομάδα από κάθε πόλη θα προκριθεί  στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο!

Αν λοιπόν είσαι μεταξύ 18 και 26 ετών, σπουδάζεις σε κλάδο σχετικό με EECS (Electrical Engineering and Computer Science) και ψάχνεις διαρκώς ευκαιρίες να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου, γνωρίζοντας νέο κόσμο και εξερευνώντας την αιχμή της τεχνολογίας, τότε το φετινό EESTech Challenge είναι ο καλύτερος τρόπος να έρθεις ένα βήμα πιό κοντά όχι μόνο σε όλα τα παραπάνω, αλλά και σε αυτό που πολλοί πλέον αναγνωρίζουν ως την επόμενη βιομηχανική επανάσταση· Το Internet of Things!

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις, μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα μας στο facebook:

https://www.facebook.com/EESTech.Challenge.Thessaloniki

ή εναλλακτικά, να μας στείλεις ένα email στη διεύθυνση:

eestechallenge.thess@gmail.com

Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη στην παρακάτω διεύθυνση:

https://goo.gl/forms/0j2M1nrsmxnu8Xo73