Φοιτητικές εκλογές 2019!

Ολοκληρώθηκαν χθες, 10 του μήνα οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα παιδιά που ανήκουν στις φοιτητικές παρατάξεις , το έζησαν όλο αυτό όπως είναι φυσικό πολύ πιο έντονα ,από τους υπόλοιπους φοιτητές και με αγωνία για το αποτέλεσμα.

Η ΔΑΠ φαίνεται πως επικράτησε και φέτος στα ελληνικά ΑΕΙ , για 33ο έτος στη σειρά. Από την άλλη η φοιτητική παράταξη, που είναι προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, παλεύει για ένα μικρό έστω ποσοστό.
Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναβλήθηκε η εκλογική διαδικασία, εξαιτίας εισβολής περίπου 50 αντιεξουσιαστών. Και στο Οικονομικό πανεπιστήμιο, είχαμε διπλές κάλπες. Συγκεκριμένα η μία ανήκε στην Νομική σχολή και η άλλη ήταν από την ΔΑΠ στο Ζάππειο. Επίσης η φοιτητική παράταξη ΠΑΣΠ έστησε μια ακόμη κάλπη για το Οικονομικό τμήμα στο Σπόρτινγκ. Βέβαια αυτές οι κάλπες δεν αναγνωρίζονται από τις υπόλοιπες παρατάξεις, όπως είναι φυσικό.
Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα αποτελεσματικότερα: «Όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, τόσο παγιώνεται η απόλυτη κυριαρχία της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καταγράφοντας την 33η συνεχόμενη νίκη της».
Δήλωση από φοιτήτρια του τμήματος ΙΦΕ, του ΕΚΠΑ: ” Η διαδικασία ήταν ήρεμη ,ωστόσο ήμασταν σε επιφυλακή καθώς υπήρχαν επεισόδια στο κέντρο. Το κλίμα μεταξύ των παρατάξεων ήταν πολωτικό. Τέλος αν και αντικειμενικά υπήρχε ποσοστό αποχής, οι φοιτητές με την ψήφο τους,οδήγησαν σε νίκη την ΔΑΠ”!