Αρχική / Εκπαίδευση / Βιογραφικό! Τι λάθη κάνουμε;

Βιογραφικό! Τι λάθη κάνουμε;

Όταν έρχεται η ώρα να στείλεις ένα βιογραφικό σημείωμα σε μια εταιρεία και γενικά σε μια δουλειά που σε ενδιαφέρει, είναι σημαντικό να το φτιάξεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να το προσέξει πρώτα από όλα ο εργοδότης που θα το διαβάσει και δεύτερον να έχει μόνο όσα χρειάζεται και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.

Επειδή όμως μπορεί να είναι και η πρώτη σου φορά που θα φτιάξεις ένα βιογραφικό ή επειδή συχνά εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να εντυπωσιάσουμε, τόσο που δεν υπολογίζουμε πάντα σωστά τι θα προσθέσουμε στο βιογραφικό μας, είναι σημαντικό αυτό που θα παρουσιάσεις να είναι προσεγμένο.
Στην ουσία το βιογραφικό λειτουργεί ως την πρώτη εντύπωση που θα δώσεις για τον εαυτό σου, χωρίς όμως ούτε να μιλήσεις, ούτε και να σε δούνε. Οπότε θα σου έλεγα ανάλογα τη θέση εργασίας που κυνηγάς να έχεις στην προϋπηρεσία αντίστοιχες θέσεις που έχεις δουλέψει, αν βέβαια υπάρχουν αυτές.
Αν πάλι είναι η πρώτη φορά και δεν έχεις εργαστεί στο παρελθόν, αναγκαστικά θ περιορίσεις τις πληροφορίες σου στις σπουδές και στα σεμινάρια . Οπότε όπως καταλαβαίνεις είτε έχεις προϋπηρεσία,είτε όχι είναι σημαντικό να έχεις πιστοποιητικά από σεμινάρια ή διαλέξεις,γιατί αυτό δείχνει στους άλλους ότι είσαι άτομο που θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα και να ενημερώνεται.
Επίσης φρόντισε τώρα που είσαι σε μικρή ακόμη ηλικία να έχεις τα χαρτιά που σου χρειάζονται για τα αγγλικά σίγουρα , αλλά και για το ecdl. Είναι δύο δεξιότητες που τις ζητάνε σε όλους τους κλάδους.
Τέλος το βιογραφικό δεν χρειάζεται να είναι γεμάτο με διαφορετικά χρώματα ή γενικά να είναι εντυπωσιακό από οπτική πλευρά. Μια φωτογραφία σου ωστόσο, σοβαρή εννοειται θα μετρήσει θετικά.

Αρθρογράφος: Εύη Μακαβέλου

Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι 23 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Στον ελεύθερο μου χρόνο διαβάζω λογοτεχνία κυρίως, βλέπω τους φίλους μου, κάνω γιόγκα και μαθήματα χορού, με αγαπημένο μου είδος το τάγνκο.. Επίσης λατρεύω το θέατρο, τον κινηματογράφο και φυσικά τα ταξίδια. Πάντα μου άρεσε να εκφράζω τις σκέψεις μου, τις ανησυχίες μου και τα συναισθήματά μου στο χαρτί είτε γράφοντας ημερολόγιο και στιχάκια παλιότερα, είτε τώρα μέσω των άρθρων. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέροντα αυτά που θα μοιράζομαι μαζί σας!
Δείτε όλους τους αρθρογράφους

Δείτε επίσης

Δωρεάν σεμινάρια Digital Marketing για τον τουρισμό από την Google

Το Grow Greek Tourism Online είναι μία πρωτοβουλία της Google, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το ...

Σεμινάριο «Διεθνές & Εξαγωγικό Marketing» (International & Export Marketing)

Το ΚΕΑΚ ( Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας), με σαφή προσανατολισμό στην τεκμηρίωση της γνώσης και της ...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Επιστήμες Αγωγής

Tο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες Αγωγής», ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *