Queen Mary University Of London: προσφέρει στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Διεθνές Ναυτικό Δίκαιο

Το Queen Mary University οf London παρέχει στην Ελλάδα το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα LLM in International Shipping LawPiraeusGreece.  

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020, έχουν ανοίξει.

Το πρόγραμμα διδάσκεται από τους καθηγητές του Centre for Commercial Law Studies (CCLS) του Queen Mary University of London (QMUL), ενός από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, η Νομική Σχολή του οποίου καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ των Βρετανικών Πανεπιστημίων και την 1ηθέση μεταξύ των Πανεπιστημίων του Λονδίνου. Το πρόγραμμα διδάσκεται σε συνεργασία με το Hellenic Management Centre (HMC), που προσφέρει ναυτιλιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση από το 1999, στις εγκαταστάσεις του HMC στον Πειραιά.

Προσφέρει στους φοιτητές την δυνατότητα να αναπτύξουν ακαδημαϊκή εξειδίκευση σε διαφόρους τομείς του διεθνούς ναυτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των:International Arbitration Law & PracticeCharterpartiesLaw and Practice, International Regulation of Shipping, Marine Insurance Law, Carriage of Goods by Sea, “Wet” Shipping Law: Collisions and other Incidents at Sea.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε δικηγόρους και απόφοιτους νομικής καθώς και σε επαγγελματίες της ναυτιλίας με σχετική εργασιακή εμπειρία και ακαδημαϊκό υπόβαθρο και διδάσκεται σε εντατικές διδακτικές ενότητες σε δυο ακαδημαϊκά εξάμηνα, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με τυχόν επαγγελματικές υποχρεώσεις των συμμετεχόντων.

Οι προϋποθέσεις εγγραφής για αποφοίτους νομικής είναι πτυχίο Νομικής με βαθμό 7 (ή αντίστοιχο), ενώ για μη νομικούς απαιτείται σχετική με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού, ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία. Η ιδιότητα Μέλους του Instituteof Chartered Shipbrokers, παράλληλα, με σχετική επαγγελματική εμπειρία λαμβάνονται υπόψιν .

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα, να παρακολουθήσουν αυτό το υψηλού κύρους πρόγραμμα χωρίς να χρειαστεί να μετοικήσουν. Παράλληλα υπάρχουν διαθέσιμες για το πρόγραμμα μερικές υποτροφίες από το Centre for Commercial Law Studies του Queen Mary University of London και μία υποτροφία ύψους 2600 λιρών για υποψηφίους οι οποίοι είναι μέλη της ELSA (European Law Students Association).

Μια μερική υποτροφία 2600 λιρών δίνεται για το LLM in International Shipping Law (Piraeus, Greece) από το HMC σε μέλη της  ELSA.

Προθεσμία Υποβολής: 2 Σεπτεμβρίου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε : +30 210 4125945 / helmc@otenet.gr

ή επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: www.helmc.com/programme-overview/.