Instaphoto: εσύ μέχρι που θα έφτανες για μία selfie;

Το Instagram κυριαρχεί στις μέρες μας, ένας άτυπος διαγωνισμός λήψης καλύτερης φωτογραφίας έχει ξεκινήσει με κάθε τίμημα.

Είναι όμορφο να μοιράζεσαι εικόνες, στιγμές και συναισθήματα.

Κάποιοι αγαπούν να δημοσιοποιούν μαγευτικά τοπία ή την απαθανάτιση προσωπικών στιγμών ή ιδιάιτερων συναισθημάτων τους.

Κάποιοι άλλοι πάλι ανεβάζουν άκακα ή και προκλητικά πορτρέτα τους σε μία προσπάθεια συνεχούς αυτοπροβολής και αυτοεπιβεβαίωσης.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που ηθελημμένα αυτοτραυματίζονται με σκοπό να παροτρύνουν κι άλλους ευάλωτους σε αυτή την τακτική ή να προκαλέσουν τον εντυπωσιασμό, ακόμα και με το να βλάπτουν τον εαυτό τους.

Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στο βωμό των followers ή της πολυπόθητης καρδιάς ή κυρίως μιας ακριβοπληρωμένης πώλησης, κάποιοι χωρίς να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας σκαρφαλώνουν σε γερανούς στα 150 μέτρα, κρέμονται από γέφυρες με το ένα χέρι, ανεβαίνουν στον 20ο όροφο ουρανοξύστη και αιωρούνται στο κενό, ισσοροπούν σε τεντωμένο σχοινί πάνω από χαράδρες πανύψηλων βουνών, πατούν γυάλινες οροφές κτιρίων, φθάνουν στα καμπαναριά κ.πλ.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι λίγα τα δυστυχήματα σε αυτή τη ξέφρενη νέα τάση που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς νέους.

Ανάμεσα στην αυτο – προστασία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και τη λήψη μιας ανεπανάληπτης, αλλά άκρως επικίνδυνης instaphoto, αυτονόητα προηγείται η ζωή.

Αφιερωμένο στις ψυχές πολλών νέων που έφυγαν τόσο γρήγορα.


 

Α.Ζ.