PKtrio στο 19th Athens Technopolis Jazz Festival

PKtrio
19th Athens Technopolis Jazz Festival
στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Το Athens Technopolis Jazz Festival είναι και επίσημα πλέον 19 ετών!

Επιστρέφει φέτος, για ακόμη μία χρονιά, από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2019, – πού αλλού; – στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και αφιερώνει την πρώτη του μέρα, όπως και πέρυσι, στην ελληνική jazz παρουσιάζοντας ό,τι πιο φρέσκο και σύγχρονο έχει να επιδείξει η εγχώρια σκηνή.

Η ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε να ανέβει φέτος στην πιο jazz σκηνή της πόλης και να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνές πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι το Petros Klampanis Trio, με ιθύνοντα τον ιδιαίτερα τολμηρό Πέτρο Κλαμπάνη, που υπόσχεται να μας μεταφέρει για λίγο στα σύγχρονα jazz στέκια της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Petros Klampanis Trio (Ελλάδα)

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα περιστοιχισμένος από τους ήχους της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Πριν την καθιέρωσή του ως αναδυόμενου καλλιτέχνη της νεοϋορκέζικης τζαζ σκηνής, όπου έχει μοιραστεί τη σκηνή με μερικούς από τους πιο φημισμένους τζαζίστες της αμερικανικής μεγαλούπολης, σπούδασε κλασική μουσική και τζαζ στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη.

Οι τολμηρές συνθέσεις του Κλαμπάνη –δεξιοτεχνικά ενορχηστρωμένες από τον ίδιο– συνδυάζουν αναπάντεχα όλες αυτές τις έντονες επιρροές, μαγεύοντας τον ακροατή και δίνουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στις μουσικές δημιουργίες του. Ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα τζαζ άλμπουμ του 2015 από την Εθνική Δημόσια Ραδιοφωνία των ΗΠΑ (NPR), ενώ το 2017 κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music -σε Ελλάδα και Κύπρο κυκλοφορεί από την MINOS EMI-, το οποίο τυγχάνει θερμής αποδοχής από το διεθνή και εγχώριο Τύπο.

Το 2019 αναμένεται η κυκλοφορία του τέταρτου προσωπικού του δίσκου, με τίτλο Irrationalities, που αποτελεί την πρώτη επίσημη παρουσίαση του Petros Klampanis Trio με τον Kristjan Randalu στο πιάνο και τον Bodek Janke στα τύμπανα και τα κρουστά.

Πέτρος Κλαμπάνης (μπάσο), Kristjan Randalu (πιάνο), Bodek Janke (ντραμς και κρουστά)

Το Athens Technopolis Jazz Festival μεγαλώνει, εμπλουτίζεται και έρχεται ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις! Stay tuned!

#JazzBeThere και… μην ξεχνάς: Once you go jazz, you never go back!