The HOME Project: 18 υποτροφίες σε παιδιά πρόσφυγες στο ACS

H μη κερδοσκοπική οργάνωση The HOME Project (www.homeproject.org) που προσφέρει υποστήριξη και προστασία σε ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, ανακοινώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την παροχή 18 υποτροφιών πλήρους φοίτησης στο American Community School (ACS Athens) για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται με τη συμβολή του Ιδρύματος Shapiro, (www.theshapirofoundation.org που συστάθηκε το 2001 με σκοπό την υποστήριξη προσφύγων. Το Ίδρυμα αποτελεί στενό συνεργάτη και πολύτιμο υποστηρικτή των δράσεων της The ΗΟΜΕ Project καθώς έχει ήδη χορηγήσει αντίστοιχο αριθμό υποτροφιών για το έτος 2018- 2019 και επιπλέον έχει στηρίξει τη δημιουργία και λειτουργία νέου ξενώνα για ασυνόδευτα κορίτσια και ανήλικες μητέρες με τα μωρά τους.

Το ACS Athens παρέχει το εκπαιδευτικό πλαίσιο και περιεχόμενο καθιστώντας εφικτή αυτή την εκπαιδευτική ευκαιρία. Το ACS Athens και η The HOME Project συνεργάζονται από το 2016 μέσα από το “Youth to Youth”, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και κοινωνικής ενσωμάτωσης. Το πρόγραμμα ενθαρρύνει εκπαιδευτικές εμπειρίες και προωθεί την κοινωνική ενσωμάτωση απαντώντας στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Αθήνα, με ένα μαθησιακό μοντέλο που υλοποιείται από μαθητή προς μαθητή. Μέσα από την εκμάθηση ελληνικών, αγγλικών, μαθηματικών, θεάτρου, εικαστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων τα παιδιά που φροντίζει η The HOME Project συνδέονται με τους μαθητές του ACS Athens δημιουργώντας μία μοναδική εκπαιδευτική κοινότητα.

 Περισσότερα εδώ