Rita Wilson στο ΚΠΙΣΝ | Summer Nostos Festival 2019

Rita Wilson
Summer Nostos Festival 2019
Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

H πολυσχιδής, αεικίνητη Rita Wilson είναι ηθοποιός, συγγραφέας, αλλά και η παραγωγός πίσω από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, μεταξύ των οποίων οι My Big Fat Greek Wedding και Mamma Mia.

Το μεγαλύτερο πάθος της όμως είναι το τραγούδι και σε αυτό αφοσιώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία έξι χρόνια, όχι μόνο ως ερμηνεύτρια αλλά και ως στιχουργός. Κάθε δημιουργία της είναι μια δυνατή αφήγηση που αποκαλύπτει το μοναδικό της χάρισμα να λέει ιστορίες, με αποκορύφωμα το τελευταίο της άλμπουμ Bigger Picture. Σύμφωνα με την ίδια την Wilson, το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ περιγράφει τη διαρκή προσπάθεια του ανθρώπου να καταλάβει ποιος ακριβώς είναι σήμερα, σε σχέση με αυτό που κάποτε υπήρξε. Ένα άλλο ιδιαίτερο τραγούδι του άλμπουμ, το «Heart Handed Down» αφορά στη φυγή του πατέρα της από στρατόπεδο εργασίας στη Βουλγαρία με προορισμό τις ΗΠΑ.

Το νέo της άλμπουμ Halfway to Home, κυκλοφόρησε στα τέλη Μαρτίου, με πρώτο single το «Throw Me a Party».

Τα τραγούδια της Wilson έχουν έντονο λυρισμό και σαφείς επιρροές από την αμερικάνικη φολκ-ποπ. Έρχεται στο Summer Nostos Festival για να δημιουργήσει μια αυθεντική μουσική ατμόσφαιρα που μπορεί κανείς να συναντήσει στον Νότο των ΗΠΑ.

Το Summer Nostos Festival 2019 διοργανώνεται και υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με το Κεντρο Πολιτισμου Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος.