Οι Locomondo στο Θέατρο Πέτρας

Οι Locomondo
Στο Θέατρο Πέτρας

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Είναι απο τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα.

Η μουσική που τους ανέδειξε είναι μία μίξη από Reggae, Ska, Latin, rock και ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών. Η μουσική αυτή συνδυάστηκε με τους ελληνικούς στίχους που γράφει ο Μάρκος Κούμαρης και αγαπήθηκαν απο το νεανικό κοινό κι όχι μόνον.

Ιδρύθηκαν απο τον Μάρκο Κούμαρη και τον Γιάννη Βαρνάβα το 2003 στην Αθήνα. Απο το ξεκίνημά τους τα τραγούδια τους έχουν μπει στο playlist διάφορων ευρωπαικών σταθμών με πρώτο τον Radio France International. Το 2005 η τρέλα των Locomondo τους οδηγεί στην γενέτειρα της Reggae, την Jamaica, όπου ηχογραφούν με τον θρυλικό τρομπονίστα του Studio One, Vin Gordon, μετά απο πρόσκλησή του το δεύτερό τους δίσκο με τίτλο “12 μέρες στην Jamaica”. Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό συγκρότημα ηχογραφεί στην Jamaica.

To 2007 οι Locomondo κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ με τίτλο “Me Wanna Dance” αλλά γράφουν παράλληλα και τη μουσική για την ταινία “Γαμήλιο πάρτι” της ελληνοαμερικανίδας σκηνθέτιδας Christine Crokos.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς καλούν τους Amparanoia στην Αθήνα και εμφανίζονται μαζί τους στο Θέατρο Βράχων, ενώ λίγες μέρες αργότερα στο Rockwave στη Μαλακάσσα ανοίγουν τη συναυλία του Manu Chao, εμπρός σε κοινό 15.000 ατόμων. Το 2009 το συγκρότημα ηχoγραφεί πολλές απ τις συναυλίες της καλοκαιρινής περιοδείας του και κυκλοφορεί έναν διπλό CD με τίτλο “Locomondo Live!”, που έμελλε να γίνει ο πρώτος χρυσός δίσκος του γκρούπ.

Την ίδια χρονιά η διασκευή της Φραγκοσυριανής των Locomondo χρησιμοποιείται στο soundtrack της ταινίας “Soul Kitchen” του γνωστού γερμανού σκηνοθέτη με τουρκικές ρίζες Fatih Akin. To 2011 ηχογραφείται το CD “Best of”απο γερμανική εταιρεία και κυκλοφορεί σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Το 2013 είναι μία ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά γιά το συγκρότημα.

Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από την ίδρυση τους, οι Locomondo κυκλοφορούν την “Οδύσσεια”. Μία σαφή προσπάθεια του σχήματος να πειραματιστεί με ήχους και μουσικές που δεν έχει δοκιμάσει στην μέχρι τώρα πορεία του. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου κυκλοφορεί το “New day rising” στην Γερμανία αλλά και σε όλες τις Γερμανόφωνες χώρες στην Ευρώπη. Αποτελείται από μερικά κομμάτια της “Οδύσσειας”, συν μερικές καινούργιες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος, ιδιαίτερα επικεντρωμένες στην μίξη του παραδοσιακού στοιχείου στην μουσική τους καθώς και την Γερμανική έκδοση του τραγουδιού “Χέρια σαν κι αυτά” με τον τίτλο “Ηαnde”.

Άλλη μία σημαντική διάκριση η είσοδος του New Day Rising στα World Music Charts Europe. Την άνοιξη του 2014 και συγκεκριμένα τον Απρίλη, σε συνεργασία με την Greenpeace συμμετέχουν με το τραγούδι-videoclip “To bee or not to bee” με ξένο στίχο και μουσική του Μάρκου Κούμαρη σε μία τεράστια διεθνή καμπάνια .

Τα τελευταία χρόνια δεν σταματούν να ηχογραφούν και να κυκλοφορούν τραγούδια (“Θέλει samba” ”80’s” και ”La Mulata” με special guest τον Tonino Carotone) διαδικτυακά με το 80’s να ξεπερνά τις 5 εκ. Θεάσεις!

Τον Μάϊο κυκλοφορούν 2 νέους δίσκους “Star, Radio” αντίστοιχα σε Ελλάδα και Γερμανία.

Έχουν στο ενεργητικό τους 8 επίσημα video-clip και δεκάδες άλλα που κυκλοφορούν στο YouTube φτιαγμένα απο τους θαυμαστές τους.

Έχουν συνεχή παρουσία στην Ελλάδα (60 συναυλίες τον χρόνο) όπως και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζονται αδιαλείπτως σε Γερμανία, Αγγλία, Αυστρία, Ελβετία, Σκωτία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία κ.α

Έχουν ηχογραφήσει πάνω απο εννέα άλμπουμ κι έχουν παίξει στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Έχουν συνεργαστεί με πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες ενδεικτικά: Manu Chao, Tonino Carotone, Amparo Sanchez, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ελένη Δήμου, Πένυ Μπαλτατζή, Λεωνίδας Μπαλάφας, Ρένα Μόρφη κ.α.