«Chernobyl»: η καλύτερη σειρά για φέτος

Η σειρά Chernobyl μας δείχνει την πραγματική ιστορία του Τσερνόμπιλ. Πρόκειται για το εργοστάσιο στην κωμόπολη Πρυπιάτ στην Ουκρανία στο οποίο στις 26 Απριλίου 1966 έγινε έκρηξη του αντιδραστήρα.

Το αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να πάει σε όλη την ατμόσφαιρα τεράστια ποσότητα από ραδιενέργεια, και με αποτέλεσμα δύο από τους εργάτες που είχαν βάρδια εκείνη την μοιραία νύχτα να πεθάνουν.

Όμως η ραδιενέργεια έφερε βαριές συνέπειες σε πάρα πολλούς ανθρώπους, όπως στους πυροσβέστες, οι οποίοι εκείνη την νύχτα προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά. Ακόμη μια επίπτωση ήταν οι εκτρώσεις που έγιναν επειδή φοβούνταν για τερατογένεση και σημειώθηκε αύξηση στο ποσοστό του καρκίνου.

Τα γεγονότα αυτά δηλαδή γιατί και πώς έγινε η έκρηξη, τι συνέβη μετά την έκρηξη και την επόμενη μέρα, η αντιμετώπιση των συντρόφων, τα μέτρα που πήραν οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιοι τα βλέπουμε σε αυτή την σειρά, η οποία είναι είναι στην πρώτη θέση στο IMBD και εύλογα έχει αυτή τη μεγάλη επιτυχία και την έχει αγαπήσει ο κόσμος. Μπορεί σε κάποια μικρά σημεία να μοιάζει με ντοκιμαντέρ, γιατί αφορά ένα αληθινό ιστορικό γεγονός, αλλά η πλοκή της, η δράση και οι ηθοποιοί σε μαγνητίζουν και νομίζεις ότι είσαι εκεί και το ζεις ο ίδιος.

Βλέπουμε λοιπόν πως η Σοβιετική Ένωση πήγε στην αρχή να κρύψει την αλήθεια και την σημασία της έκρηξης. Βλέπεις πόσοι άνθρωποι πέθαναν με σκοπό να σωθούν οι επόμενες γενιές. Η σειρά αποτελείται από 5 επεισόδια που τα έχουν όλα. Συγκίνηση, προβληματισμό, και σε βάζουν στη θέση των ανθρώπων αυτών.

Δείτε και το τρέιλερ: