Tindersticks στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Tindersticks
Live at Acropolis
στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα στο ελληνικό κοινό βρετανικά συγκροτήματα, οι μαγευτικοί Tindersticks, έρχονται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για μία σαγηνευτική βραδιά στην καρδιά του καλοκαιριού.

Δημιουργήθηκαν από τον Stuart Ashton Staples στο Nottingham, το 1992. Με την εμφάνισή τους ανανέωσαν τον ήχο της Βρετανικής μουσικής σκηνής. Η μπάντα χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα στοιχεία που την κάνουν μοναδική και απόλυτα αναγνωρίσιμη: τη βαρύτονη φωνή του Stuart A. Staples, τις ενορχηστρώσεις με βάση τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα, τις πανέμορφες μελαγχολικές μελωδίες, τους ερωτικά γοητευτικούς στίχους που τους κατατάσσουν στο Πάνθεον των «σύγχρονων ηρώων» δίπλα στους Nick Cave, Leonard Cohen και Tom Waits.

Στο τέλος του 2000 η σύνθεση της μπάντας ανανεώθηκε: στα τρία αρχικά μέλη, Stuart A. Staples, David Boulter και Neil Fraser προστέθηκαν οι Dan McKinna και Earl Harvin Jr.

Οι αισθαντικοί Βρετανοί μετρ της εκλεπτυσμένης μελαγχολίας στην πολυετή καριέρα τους, μας έχουν προσφέρει μερικά μικρά αριστουργήματα: “Tiny Tears”, “Can We Start Again”, “Bathtime”, “Travelling Light”, “A Marriage Made In Heaven”, “Dying Slowly”, “Another Night In”, “No More Affairs”, “Medicine”, “Show Me Everything” και ανυπομονούμε να τα ακούσουμε στο Ηρώδειο.

Η μουσική τους ατμοσφαιρική και γεμάτη εικόνες. Η σχέση τους με τον κινηματογράφο συνεχής, σταθερή και αταλάντευτη.