Γιάννης Αντετοκούνμπο: Κυνήγησε το ονειρό του και όλος ο κόσμος υποκλίνεται στο ήθος και στις ικανότητές του!

Δεν υπάρχει άνθρωπος αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (και όχι μόνο) που να του είναι άγνωστο το όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης, παιδί μεταναστών από το Λάγος της Νιγηρίας, κατάφερε με σκληρή προσπάθεια να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να αναδειχθεί στον πολυτιμότερο παίχτη του NBA για τη φετινή χρονιά.

(Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συγκινητική του ομιλία την ώρα που παραλαμβάνει το βραβείο του MVP για το 2019 στο βίντεο που ακολουθεί).

Μεγαλωμένος στα Σεπόλια και ζώντας πουλώντας γυαλιά ηλίου, τσάντες και άλλα μικροπραγματα σε υπαίθριες αγορές, έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ με την ομάδα του Φιλαθλητικού.

Μαζί με τον αδερφό του Θανάση.

Το 2013, επιλέχθηκε στα ντραφτ του NBA στη θέση 15 με την ομάδα των Μιλγουόκι Μπάκς. Εκείνη τη χρονιά λαμβάνει και από την ελληνική κυβέρνηση τα αντίστοιχα έγγραφα της ελληνικής υπηκοότητάς του. Με τις απολαβές που λάμβανε ο Γιάννης με τη συμμετοχή του στους Μιλγουόκι, βοήθησε την οικογένειά του και όταν πλέον εδραιώθηκε, η οικογένειά του τον ακολούθησε στην Αμερική. Η καλαθοσφαίριση κυλάει στο αίμα αυτής της οικογένειας, καθώς τα αδέρφια του Γιάννη έχουν αποδειχθεί και εκείνα εξίσου καλοί μπασκετμπολίστες και αυτό φαίνεται από την επολογή του Θανάση Αντετοκούνμπο στα ντραφτ του NBA το 2014 με την ομάδα των New York Knicks, τη συμμετοχή του νεότερου αδερφού Κώστα στο κολεγιακό μπάσκετ του Πανεπιστημίου Ντέιτον και τη συμμετοχή του μικρότερου αδερφού Αλέξη στα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ.

H πορεία του Γιάννη στο NBA δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι λιγότερο από εντυπωσιακή! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμές του από τα παρκέ της Αμερικής.

Το 2016 ο Γιάννης σε συνεργασία με τον αδερφό του Θανάση, δραστηριοποιήθηκαν με την διοργάνωση των Antetokounbros, στην οποία διεξάγονται φιλικοί αγώνες μπάσκετ στην Ελλάδα, αγώνες επίδειξης με στόχο την προώθηση του αθλήματος και γενικότερα της άμιλλας και της ευαισθητοποίησης.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι αδερφοί Αντετοκούνμπο, γυρίζουν στα εδάφη που ξεκίνησαν τα πρώτα μπασκετικά τους βήματα, στα Σεπόλια. Προς τιμήν του Γιάννη, διοργανώθηκε ένα εντυπωσιακό event, από το χορηγό του Nike, με άρωμα NBA. Μεγάλοι αστέρες του μπάσκετ έδωσαν το παρόν και το ανοιχτό γήπεδο των Σεπολίων γέμισε με πλήθος κόσμου.

Αναφορικά με την εκδήλωση ο Γιάννης δήλωσε: «Ποιος θα περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εδώ στο γήπεδο, στα Σεπόλια… Ειλικρινά ανατριχιάζω που είμαι στο ίδιο γήπεδο που μεγάλωσα κι έπαιξα μπάσκετ! Είναι φανταστικό αυτό που γίνεται σήμερα εδώ. Ό,τι κι αν πετύχεις στη ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες και γι’ αυτό ακριβώς θέλω να κάνω το event της ΝΙΚΕ στα Σεπόλια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από που ξεκίνησα κι αυτό είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή. Σημαίνει πάρα πολλά αυτό το βραβείο του MVP. Η οικογένεια μου είναι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη».

Στην ίδια εκδήλωση, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο δήλωσαν τη δημιουργία ακαδημίας για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Το όνομά της ακαδημίας θα είναι το «Αntetokounbros Academy» και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και το Eurohoops.