«Περιπλανώμενα αστέρια»: Mario Della Francesca

Τον γνωρίζουμε ως Mario DELLA Francesca , είναι Χημικός-Φαρμακοποιός και είναι 32 χρονών. Θα γίνω γραφική αμα αναφέρω ότι ζούμε στο κόσμο της ποσότητας και των ρηχών προσωπικοτήτων?

Δυστυχώς τέτοιες πολυτάλαντες προσωπικότητες πλέον προσμετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, έχει πλουτίσει την σημερινή εγχώρια λογοτεχνία με ποιητικές του συλλογές , Ανθολογίες και τα υπέροχα λογοτεχνικά του κοσμήματα τα μυθιστορήματα του “Το σπίτι του κύριου Άνταμς” και το “Ουράνιο τόξο”..Καθώς επίσης δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτόν τον νέο ανερχόμενο “Εννιο Μορικόνε” και τις καταπληκτικές του συνθέσεις με τις οποίες “έντυσε”

ταινίες-ντοκυμαντέρ όπως την ταινία “Ανδρομέδα”, “Τα μονοπάτια της Εδέμ” , “Σειρήνες” κλπ…

Σε προσωπική συνέντευξη με τον ποιητή-συνθέτη αναφέρθηκε πολύ γλαφυρά:

“Η ποίηση είναι ο τρόπος έκφρασης της ψυχής και του πνεύματος , όταν στερεύουν οι λέξεις έρχεται η ποίηση , όπου μπορεί να σε οδηγήσει στο να μπορέσεις να εκφράσεις

όλα όσα αισθάνεσαι και δε μπορείς να τα εκφράσεις με λόγια.”

Σπουδές : Τμήμα Χημείας Αριστοτελειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Φαρμακευτικης του Ιατρικού Πανεπιστημιου της Σόφιας.Καθώς έχει και σπουδές πιάνου και αρμόνιου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς .

Τόπος καταγωγής: Θεσσαλονίκη

Τόπος διαμονής : τα τελευταία 3 χρόνια στη Σόφια πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Τι θέμα έχουν τα ποιήματα σου; Θα ήθελες να το εξελίξεις και έξω απο την εγχώρια αναγνωστική αγορά;

“Το θέμα των ποιημάτων ειναι κατα κύριο λόγο γνωμικά – ρητά που ως σκοπό έχουν να περάσουν διαφορα μηνύματα ώστε μέσω αυτών να ανακαλύψει ο άνθρωπος τις αρχές καθώς και τα πιστεύω του τα οποία θα τον οδηγήσουν στο σωστό τρόπο ζωής

σαφώς και θα ήθελα να εξελιχθεί η ποίηση σε επαγγελματικη ενασχόληση.”

Τι συναισθήματα σου προκαλούνται όταν γράφεις ;

Η ανακούφιση της ψυχής και του πνεύματος .

Προσωπικό ρητό :

“Μάθε να πετάς με τα δικά σου φτερά και όχι με τα φτερά των άλλων”

Θα θέλαμε να δώσεις ένα μήνυμα στους νέους όσον αφορά την εποχή που ζούμε..

Είμαστε σε μια εποχή όπου εχει μπει στη ζωή μας το διαδίκτυο και οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί

Συμβουλή για τους νέους:

Αφήστε το διαδίκτυο και τα social media , ζήστε την ηλικίας σας , η ζωή ειναι μικρή μη τη σπαταλάτε σε ανούσια πράγματα!

Oι νέοι σήμερα δυστυχώς ζούν την απομόνωση όλοι μέσα στα σπίτια τους χτίζουν σχέσεις και φιλίες πισω απο μια οθόνη.Οι διαπροσωπικές σχέσεις έχουν χαθεί τελείως.

Θεωρείς οτι κάποιος πρέπει να ακολουθεί τους στόχους του και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που θα του εμφανιστούν προκειμένου να φτάσει στο τελικό του στόχο;

Σαφώς πρέπει να ακολουθούμε τους στόχους μας όσο και αν δύσκολο ειναι το μονοπάτι που οδηγει σ αυτον η δυσκολία πάντα μας κάνει πιο δυνατούς και πιο σοφούς.

Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας ένα ποίημα ή αποφθεγμα ;

“Για να μπορέσεις να συγχωρέσεις τους άλλους πρέπει πρώτα να συγχώρεσεις τον εαυτό σου για τις λάθος επιλογές που έκανες.”

Facebook: Julian Dominicos

Instagram: Julian_dominicos