Ποπ Κορν Και Ταινία Κάτω Από Τα Άστρα!

Το καλοκαίρι σηματοδοτεί μπάνια, θάλασσα, παγωτά, εξορμήσεις και νύχτες διασκέδασης! Πολλοί σινεφίλ βρίσκουν την ευκαιρία να απολαύσουν, ταυτόχρονα με την ταινία τους, και τον υπέροχο καλοκαιρινό αττικό ουρανό. Μεγάλες οθόνες έχουν στηθεί τόσο σε αυλές, βεράντες, στέγες όσο και σε κήπους που μυρίζουν γιασεμί.

Τη δεκαετία του 60’ στην Αθήνα υπήρχαν περισσότεροι από 600 υπαίθριοι κινηματογράφοι οι οποίοι πρόβαλαν ταινίες του χόλυγουντ σε γειτονιές της πόλης. Σήμερα, λιγότερες από 100 κινηματογραφικές οθόνες έχουν μείνει και προσκαλούν τους θεατές σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και νοσταλγίας της παλιάς αθηναϊκής ζωής. Μερικά από αυτά τα θερινά σινεμά σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια!

Cine Παρί

Το Cine Παρί βρίσκεται στον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων στην πλάκα, πάνω σε ένα εξαιρετικό roof garden με θέα τον βράχο της Ακρόπολης που φαίνεται να αιωρείται πάνω από τα νεοκλασικά κτίρια της συνοικίας των Αθηναίων. Στο Cine Παρί μπορείτε να παρακολουθήσετε βραβευμένες ταινίες καθώς και κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Πριν φύγετε μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στο κατάστημα με τις vintage αφίσες που βρίσκεται στο ισόγειο.

Fb page: https://www.facebook.com/CineParisPlaka/

Cine Θησείον

Χτισμένος το 1935, ο κινηματογράφος αυτός χαρίζει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και να χαλαρώσει στον πολύ προσεγμένο κήπο του. Ιδανικός χώρος για τους λάτρεις κλασικών ταινιών και ιδιαίτερα του Hitchcock. Αξίζει να δοκιμάσετε τη σπιτική βυσσινάδα και την τυρόπιτα του. Υπάρχουν διαθέσιμες κουβερτούλες για τις δροσερές καλοκαιρινές ημέρες.

Fb page: https://www.facebook.com/cinethision/

Cine Δεξαμενή

Παίρνοντας το όνομά του από το υδραγωγείο του Ανδριανού, αυτός ο υπέροχος κήπος στην καρδιά του Κολωνακίου προσφέρει ένα δροσιστικό καταφύγιο τις ζεστές νύχτες. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης και εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε γνωστές ταινίες, να απολαύσετε πίτσα, hot dogs και δροσιστικά ροφήματα στο όμορφο μπαρ του.

Fb page: https://www.facebook.com/cinedexameni/

Cine Ψυρρή

Τοποθετημένο σε έναν χώρο στάθμευσης πίσω από ένα θέατρο και μια αποθήκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο χώρος μετατρέπεται σε ένα γοητευτικό σινεμά με βιομηχανική διακόσμηση στο κέντρο της καλλιτεχνικής συνοικίας της Αθήνας. Εδώ θα βρείτε remastered εκδόσεις κλασικών ταινίων και αποκλειστικές ταινίες ευρωπαϊκών παραγωγών.

Fb page: https://www.facebook.com/CinePsirri/

Cine Αίγλη

Η εξαιρετική εξυπηρέτηση καθιστά το Cine Αίγλη έναν από τους καλύτερους υπαίθριους κινηματογράφους. Σε έναν καταπράσινο κήπο με εξαιρετική ακουστική και ποιότητα στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών σε συνδυασμό με τις γευστικές χειροποίητες προτάσεις, ο ιστορικός κινηματογράφος Cine Αίγλη αποτελεί το καλύτερο σημείο αναζήτησης όλων αυτών των χαρακτηριστικών που συνθέτουν τον όρο θερινός κινηματογράφος.

Web page: http://www.aeglizappiou.gr/cine.html