Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Τεχνητή Νοημοσύνη (MSc in Artificial Intelligence)

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» οργανώνουν και λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη» (Artificial Intelligence).

Το Δ.Π.Μ.Σ. δέχεται υποψηφιότητες για φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 (Έναρξη μαθημάτων τον Οκτώβριο 2019).

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. ή Α.Τ.Ε.Ι. συναφούς αντικειμένου προς το αντικείμενο του Προγράμματος, της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και προσωπική συνέντευξη από επιτροπή Καθηγητών και Ερευνητών των φορέων λειτουργίας του Δ.Π.Μ.Σ.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από την 26η Ιουλίου 2019 έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προβούν στην συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας τους μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων «ΑΡΙΣΤΥΛΛΟΣ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) https://www.ds.unipi.gr/pmssys/web/index.php

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν τα πιο κάτω δικαιολογητικά μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων:

1. Αίτηση εγγραφής

2. Βιογραφικό σημείωμα

3. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών

4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας, στο οποίο αναγράφεται και ο βαθμός πτυχίου/διπλώματος (για κάθε τίτλο σπουδών).

5. Δύο συστατικές επιστολές που αφορούν στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του υποψηφίου

6. Αντίγραφο Πτυχιακής ή Διπλωματικής εργασίας (εάν εκπονήθηκε)

7. Αντίγραφα δημοσιεύσεων σε περιοδικά ή πρακτικά συνεδρίων με κριτές (εάν υπάρχουν)

8. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας σε αντικείμενο συναφές με αυτό του Δ.Π.Μ.Σ., εάν υπάρχουν

9. Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού αγγλικής γλωσσομάθειας

10. Αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ για όσους είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής.

11. Επικυρωμένα αποδεικτικά επαρκούς γνώσης της Ελληνικής γλώσσας (σε περίπτωση αλλοδαπών υποψηφίων).

12. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

13. Φωτογραφία

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επιλεχθεί για φοίτηση στο Δ.Π.Μ.Σ. πρέπει να υποβάλει στη Γραμματεία του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς κατά τη διάρκεια των εγγραφών του το επικυρωμένο αποδεικτικό καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και σε έντυπη μορφή.

Κατάθεση φακέλων υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση αδυναμίας επισύναψης δικαιολογητικών ή απουσίας αυτών μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. «Τεχνητή Νοημοσύνη».

Πληροφορίες σχετικά με τo Δ.Π.Μ.Σ. στην ‘Τεχνητή Νοημοσύνη’ παρέχονται από την κα Δώρα Κατσαμώρη (τηλ. επικοινωνίας: 210 650 3204, email: ai@iit.demokritos.gr).