Αγκίστρι – 10 Λόγοι Να Το Επισκεπτείς

Το Αγκίστρι είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος μόλις 1 ώρα από την Αθήνα. Είτε ψάχνεις για κάτι κοντινό είτε για κάτι οικονομικό, το Αγκίστρι είναι παρόν!

Είναι ο ιδανικός προορισμός για να περάσεις ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο! Αν δεν σε έχουν πείσει ακόμα αυτά τα επιχειρήματα, σου έχουμε βρει άλλους 10 λόγους για να το επιλέξεις! 

1.Παίρνοντας το δελφίνι από τον Πειραιά θέλεις 55 λεπτά και 14,50€ για το Μεγαλοχώρι. Αν επιλέξεις το φέρυ μποτ, θα δώσεις 11,50€ και σε μιάμιση ώρα θα αποβιβαστείς στη Σκάλα.

2.Το νησί είναι μόλις 14 τ.χλμ που σημαίνει πως σε 15-20 λεπτά περπάτημα έχεις φτάσει από το Μεγαλοχώρι στη Σκάλα. Αν το περπάτημα δεν είναι η αγαπημένη σου δραστηριότητα, μπορείς να επιλέξεις να νοικιάσεις ποδήλατο ή σκούτερ. 

3.Η Σκάλα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού και εκεί χτυπάει η καρδιά του Αγκιστρίου. Στη Σκάλα μπορείς να βρεις το δωμάτιο που σου ταιριάζει. Από πολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι πιο οικονομικές λύσεις. 

4.Στο νοτιοδυτικό μέρος του νησιού, υπάρχει ένα μικρό ιδιωτικό νησάκι, η Απόνησος, το οποίο πέρα από τον εκπληκτικό χρωματισμό του τοπίου, σου προσφέρει (με κόστος 5€) ξαπλώστρα, ομπρέλα και δροσερά αναψυκτικά και μπίρες. 

5.Μια βουτιά στην παραλία της Χαλικιάδας είναι must. Η Χαλικιάδα είναι μια απόκρημνη παραλία και έχει γίνει γνωστή από τους γυμνιστές που την επιλέγουν. Παρόλο που το κατέβασμα και το ανέβασμα είναι λιγάκι δύσκολο, μια επίσκεψη σε αυτήν την παραλία και στα νερά της θα σας αποζημιώσει. 

6.Βόλτα στο λιλιπούτειο χωριουδάκι Μετόχι. Η πανοραμική θέα από την πλαγιά του λόφου θα σε μαγέψει. 

7.Για τους λάτρεις των ήσυχων και ερημικών παραλιών, το Αγκίστρι έχει για εσάς τις βοτσαλωτές παραλίες Μαγκίζα και Μπαριάμα. 

8.Ώρα για κάμπινγκ! Πολλοί επιλέγουν το Αγκίστρι για να στήσουν τη σκηνή τους και να περάσουν ώρες χαλάρωσης με την παρέα τους κάτω από τα δέντρα, με συντροφιά τον ήχο των τζιτζικιών. Αν είστε από αυτούς, μπορείτε να κατασκηνώσετε στην Σκληρή. Βέβαια καλό είναι να ενημερωθείτε από τις τοπικές αρχές αν επιτρέπεται και σε ποια σημεία να στήσετε σκηνές καθώς, ειδικά φέτος λόγω covid, «πέφτουν» πρόστιμα.

9.Απόλαυσε φρέσκο ψάρι στην «Αλκυόνη». Ένα μοναδικό μπαλκόνι πάνω από τα καταπράσινα δέντρα και το απέραντο γαλάζιο.

10.Περπάτα στα «κυκλαδίτικα» σοκάκια της Σκληρής. Αν και νησάκι του Αργοσαρωνικού, το Αγκίστρι έχει καταφέρει να συνδυάσει τα κυκλαδίτικα σοκάκακια με τα γαλάζια  νερά του Ιονίου.