Διεθνής Μέρα Νεολαίας 2019

Η 12η Αυγούστου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Νεολαίας και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τιμά αυτή τη ξεχωριστή μέρα.

Φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας είναι το «transforming education», η μεταμόρφωση, η μετεξέλιξη της εκπαίδευσης. Ο ΟΗΕ επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για να αναδείξει τις προσπάθειες που γίνονται στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030 για Αειφόρο Ανάπτυξη» να καταστεί η εκπαίδευση πιο σχετική, δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους νέους και νέες, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται προς την ίδια κατεύθυνση από τους ίδιους τους νέους.

Στον Οργανισμό Νεολαίας, τον κατ’ εξοχήν αρμόδιο Οργανισμό για τα θέματα νεολαίας στην Κύπρο, διαχρονικά εργαζόμαστε για την μεταμόρφωση και την μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, με συνεχείς διαβουλεύσεις με τους ίδιους τους νέους, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά και να συνδιαμορφώσουν τη συντελούμενη μεταμόρφωση της εκπαίδευση. Προς την κατεύθυνση αυτή υποβάλαμε σχετική πρόταση πολιτικής για τη δημιουργία ενός νέου τύπου σχολείου, του Σχολείου STEAM, που μεταμορφώνει και εξελίσσει το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αλλά κυρίως τον τρόπο επικοινωνίας της γνώσης και καλλιέργειας των δεξιοτήτων που χρειάζονται οι νέοι άνθρωποι σήμερα. Σχεδιάσαμε επίσης μια σειρά από δράσεις και προγράμματα που δίνουν το στίγμα της σύγχρονης εκπαίδευσης που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και χρησιμοποιεί τόσο την τεχνολογία όσο και μεθόδους άτυπης και μη τυπικής μάθησης για την επίτευξη των στόχων της.

Στις 12 Αυγούστου 2019 δραττόμαστε της ευκαιρίας της Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας και του φετινού της θέματος, για να αναδείξουμε αυτές τις προσπάθειες μας, με έναν εναλλακτικό, φιλικό, προσιτό και χαλαρό τρόπο, ενημερώνοντας και παρουσιάζοντας στους νέους και το ευρύ κοινό απτά παραδείγματα από τη δράση του ΟΝΕΚ και τις ευκαιρίες που προσφέρει στους νέους της Κύπρου προς την κατεύθυνση αυτή.

Ελάτε στις εκδηλώσεις μας σε Λάρνακα και Λεμεσό, για να γνωρίσετε από κοντά και να πάρετε μια γεύση από τα ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά προγράμματα και υπηρεσίες του ΟΝΕΚ.

Στη Λάρνακα, κοπιάστε από τις 17:30 μέχρι τις 21:00 στην Πλατεία Κίμωνος στις Φοινικούδες, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά το Mobile Makerspace του Οργανισμού, να χρησιμοποιήσετε τον σύγχρονο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στα εργαστήρια The STEAMers και στο Makerspace, και να ενημερωθείτε για όλα μας τα προγράμματα.

Στη Λεμεσό σας περιμένουμε από τις 17:00 μέχρι τις 21:00, στην παραλία Δασούδι (ΚΟΤ) στη Γερμασόγεια, με δραστηριότητες όπως: Κυνήγι Θησαυρού, Kids & Family yoga, μίνι εργαστήρια χαλάρωσης, μίνι εργαστήρια με τεχνικές επικοινωνίας, Σταθμούς Ενημέρωσης, Εθελοντικό Καθαρισμό Παραλίας, ζωγραφική σε βότσαλα, εργαστήρι φωτογραφίας και άλλα πολλά.

Και οι δύο εκδηλώσεις θα καλύπτονται και θα διανθίζονται με «ζωντανές» συνδέσεις παγκύπριων ραδιοσταθμών.

Σας περιμένουμε!