Ασυμβατότητα στη libido – πώς θα βελτιώσετε το σεξουαλικό σας ρυθμό

Το σεξ είναι εξίσου σημαντικό και για τους δύο. Βέβαια υπάρχουν κάποιες διαφορές στα δύο φύλα, συνήθως στους άντρες το σεξ ενισχύει την οικειότητα ενώ στις γυναίκες η οικειότητα ενισχύει το σεξ. Κάποιες φορές όμως δεν υπάρχει καθόλου συμβατότητα στη libido.

Ο άντρας μπορεί να προτιμά να κάνει σεξ το πρωί ενώ η γυναίκα το βράδυ. Ο ένας από τους δύο μπορεί να έχει πολλές σεξουαλικές ορμές και ο άλλος να είναι ευχαριστημένος με μία φορά την εβδομάδα.

Αν ενισχύσετε την τρυφερότητα μεταξύ σας θα βελτιωθεί και ο σεξουαλικός σας ρυθμός. Η τρυφερότητα όμως δεν είναι κάτι που δημιουργείται αυτόματα, χρειάζεται κόπος και ειλικρίνεια. Χρειάζεται μια διαρκής σωματική επαφή, με χάδια, φιλιά, αγκαλιές και αγγίγματα.

Το σημαντικότερο είναι να μιλήσετε ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα, εκφράζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Η ειλικρινής επικοινωνία θα σας φέρει πιο κοντά και θα επικοινωνείτε πιο ουσιαστικά. Όταν υπάρχει προθυμία, για όλα εμφανίζεται μια λύση. Για παράδειγμα, αν ο άλλος προτιμά το πρωινό σεξ, μπορείτε να συμφωνήσετε να το κάνετε μόνο σαββατοκύριακα και αργίες που δε δουλεύετε.

Επίσης αν συνευρίσκεστε σπάνια, μπορείτε να προγραμματίσετε τις σεξουαλικές σας επαφές. Ίσως να μην ακούγεται ωραίο το προγραμματισμένο σεξ αλλά μπορεί να σώσει τη σχέση σας και να το αναζητάτε πιο συχνά!

 

Χαρά Ζήκα

Written by Χαρά Ζήκα

Η Χαρά Ζήκα είναι βιοχημικός, δρ Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε πολλές υποτροφίες και απέκτησε επιπρόσθετη ερευνητική εμπειρία στην Αμερική, τη Γερμανία, τη Σλοβακία και τη Σλοβενία. Της αρέσει να αρθρογραφεί και είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων με θέμα τις ερωτικές σχέσεις. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στην ηλεκτρονική διεύθυνση: xarazika@gmail.com ή στο fb: XaraZika

Jennifer Lopez: δημοσίευσε το πιο σέξι βίντεό της ever!

Παύλος Παυλίδης και B-Movies στο θέατρο Μυθωδία