Ίδρυμα Λάτση: ανακοινώθηκε η Υποτροφία Chevening 2020-21

Δεύτερη χρονιά για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening στην Ελλάδα – η διαδικασία αιτήσεων για τη νέα υποτροφία άνοιξε την Δευτέρα και θα διαρκέσει ως την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 μέσω της ιστοσελίδας: www.chevening.org/apply.

Η Βρετανική Κυβέρνηση συνεχίζει τη συνεργασία της με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών Chevening. Πέρυσι, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Chevening έδωσε τη δυνατότητα σε έναν Έλληνα φοιτητή να διεκδικήσει μία Υποτροφία Chevening για ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στον ευρύτερο τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, σε ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, το ακαδημαϊκό έτος 2019/2020. Η διαδικασία επιλογής του Έλληνα υποτρόφου έχει ολοκληρωθεί και η ανακοίνωση του ονόματός του αναμένεται στα τέλη του μήνα.

Φέτος, η Βρετανική Κυβέρνηση και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προσφέρουν και πάλι μία Υποτροφία Chevening σε έναν Έλληνα φοιτητή ή φοιτήτρια, για το ακαδημαϊκό έτος 2020/2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα διευρυμένο φάσμα τομέων: Διεθνή Ανάπτυξη (Διοίκηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων και Κοινωνική Πολιτική), Δημόσια Διοίκηση,  Κοινωνική Διοίκηση, Νομικές Επιστήμες (ιδανικά με εξειδίκευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα), Ιατρικές Επιστήμες, Μηχανολογία και Τεχνολογία, Βιολογία και Μηχανική Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Πέραν του προγράμματος σπουδών, ο επιλεγμένος υποψήφιος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να βιώσει πληθώρα μοναδικών ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και πολιτιστικών εμπειριών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019, έως και την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας: www.chevening.org/apply